Nieuwsfeed

Belgisch veldhospitaal in Turkije kan van start: ‘We vrezen dat heel wat mensen de komende dagen infecties krijgen’

.

Krantenkoppen in België

Grootste verhoging van lonen in dertig jaar in Japan

De jaarlijkse loononderhandelingen in Japan (‘shunto’) tussen vakbonden en werkgevers hebben geleid tot een verhoging van de lonen met gemiddeld 3,8 procent. Dat is het hoogste niveau in dertig jaar, zo blijkt uit voorlopige resultaten die door vakbondsorganisatie Rengo bekendgemaakt zijn.

Lees meer »

Wonen met een energiefactuur van nul euro? Deze 5 ‘huizen van de toekomst’ kan je vandaag al kopen vanaf 319.000 euro

Elke nieuwbouw die vandaag vergund wordt, moet een BEN-woning zijn. BEN staat voor bijna energieneutraal, wat neerkomt op een energiescore lager dan 30 kwh/m². Sommige woningen doen nog beter en zijn zelfs volledig energieneutraal. Ze verbruiken dus evenveel of minder energie dan ze zelf produceren. Onze woonexpert Björn Cocquyt toont vijf zulke huizen van de toekomst die vandaag al te

Lees meer »

Cathy uit ‘Boer zkt Vrouw’ moest pijnlijke breuk verwerken: “Het voelde alsof ik m’n hart uit mijn borstkas kon rukken”

Waarom doet Cathy (37) mee aan‘Boer Zkt Vrouw’? Het is een vraag die heel wat kijkers zich stellen bij het zien van de knappe, spontane boerin. Toch bleek een lief vinden zonder hulp van een tv-programma niet evident, vertelt ze aan ‘Dag Allemaal’. Het gevolg van een stukgelopen relatie. “Ik was veel te diep gekwetst”, klinkt het in een uitgebreid

Lees meer »

Twee extra Orpea-voorzieningen onder verhoogd toezicht

De Zorginspectie heeft de voorbije weken een extra inspectieronde gedaan bij de 23 woonzorgcentra van de Franse rusthuisketen Orpea in Vlaanderen. Die keten ligt al langer onder vuur na berichten over wantoestanden. Vijf Orpea-voorzieningen stonden al onder verhoogd toezicht. Daar komen er nu volgens Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits normaal gezien twee bij, waaronder Prinsenhof in Brugge. Dat heeft

Lees meer »

Mag De Croo zomaar zijn pensioenextra’s wegschenken? Onze geldexpert legt uit: “Als hij iets wil rechtzetten dan is er maar één optie”

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (Open Vld) gaat het extra pensioen dat hij de voorbije drie jaar heeft ontvangen, integraal aan Stichting Tegen Kanker schenken. Maar heeft hij wel het recht om dat te doen? En kan hij een fiscaal voordeel opstrijken nu hij dat geld aan een goed doel geeft? Onze geldexpert Michel Maus reageert kritisch: “Is gewoon terugstorten aan

Lees meer »