Nieuwsfeed

Buurtbewoners horen ‘hulpgeroep’ langs donker fietspad maar politie en brandweer vinden… schreeuwende vogel

Even opschudding zondagavond in Langemark-Poelkapelle. Verschillende buurtbewoners hoorden daar rond 19.30 uur iets wat leek op hulpgeroep van een persoon in nood langs een donker stuk fietspad. De politie en brandweer met de nodige verlichting gingen op zoek… en troffen er een luid schreeuwende vogel aan.

Krantenkoppen in België

Poetin komt leider Prigozjin wat tegemoet: ook kritiek op Wagner-groep wordt strafbaar

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn handtekening gezet onder een wetswijziging die “laster” of het “in diskrediet brengen” van vrijwilligers in het leger bestraft. Daardoor wordt niet alleen kritiek op soldaten, maar ook op huurlingen die in Oekraïne gaan vechten streng bestraft. De wet is zaterdag gepubliceerd op het officiële webportaal van de Russische regering. Wie veroordeeld wordt,

Lees meer »

‘John Wick 4’ opent met beste cijfers van de reeks

Het vierde deel in de succesvolle filmreeks John Wick stevent af op een recordopening. ‘John Wick Chapter 4′ heeft op vrijdag in de Amerikaanse bioscopen al 30 miljoen dollar (27,8 miljoen euro) opgeleverd. Dat is volgens Amerikaanse media evenveel als het tweede deel in het hele openingsweekend opleverde.

Lees meer »

Haaland voorkomt puntenverlies City, De Bruyne draaft tien minuutjes op

Een zuinige zege van Manchester City tegen Crystal Palace, waardoor het de kloof op Arsenal opnieuw (tijdelijk) verkleint tot twee punten. Doelpuntenkanon Erling Haaland zorgde tien minuten voor tijd vanop de stip voor de bevrijdende treffer. De Noor heeft nu, alle competities en toernooien meegerekend, 34 doelpunten voor City gemaakt in 35 duels. Kevin De Bruyne viel een minuutje later

Lees meer »

VUB-rapport zoekt alternatieven ontwikkelingssamenwerking: “We moeten erkennen dat we koloniale geschiedenis hebben”

De koloniale aanpak overheerst op alle niveaus van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Dat staat in een rapport van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) over de Belgische ontwikkelingssamenwerking. "We moeten erkennen dat we een koloniale geschiedenis hebben", duidt professor Tom Vanwing (VUB), "de onderliggende procedures, structuren, en machtsrelaties die daaruit voortvloeien, moeten veranderen".

Lees meer »

Man beschuldigd van filmen castraties voor ‘eunuchmaker’ website, moet voor Britse rechtbank verschijnen

In Londen is er een man voor de rechter moeten verschijnen op beschuldiging van het uitvoeren en uitzenden van castraties op zijn website ‘eunuchmaker’. De Noorse Marius Gustavson zou de leider zijn van een grote samenzwering die verdacht wordt van 29 misdrijven. Daarbij gaat het om het verwijderen en de handel van lichaamsdelen. Gustavson wordt ook beschuldigd van het verwijderen

Lees meer »

Lege rekken, weinig klanten en personeel dat klaar is voor een uitputtingsslag: het einde van de acties bij Delhaize is nog niet in zicht

62 van de 65 Vlaamse winkels die Delhaize aan een zelfstandige ondernemer wil overdragen, waren woensdag open. Maar twee weken nadat de eerste staking uitbrak, lijkt het personeel nog lang niet moegestreden. Dit weekend gaan de meeste winkels alweer dicht, ook in de komende dagen vallen opnieuw stakingen te verwachten en als een Delhaize wél open is, zijn veel schappen

Lees meer »

“José De Cauwer heeft een bril nodig”: Nathan Van Hooydonck kwaad nadat hem agressief koersgedrag werd verweten

“Niet te agressief worden. Het is niet omdat je voor een Nederlandse ploeg rijdt, dat je ook moeilijk moet doen”. Woorden van VRT-koerscommentator José De Cauwer tijdens de tweede rit van Parijs-Nice die bij Nathan Van Hooydonck niet in goeie aarde zijn gevallen. Onze landgenoot van Jumbo-Visma had even daarvoor Michael Matthews een schouderduw gegeven, maar stelt dat hij zelf

Lees meer »

Jason Derulo hint (eindelijk) op nieuw album

Acht jaar. Zolang wachten de fans van Jason Derulo (33) al op een nieuw album. Maar nu lijkt er eindelijk een sprankeltje hoop te zijn, want de zanger hint namelijk tegen ‘The Sun’ dat er nieuwe muziek op komst is (en dus ook een nieuwe plaat).

Lees meer »

Meer dan 650 Vlamingen vorig jaar ongeschikt verklaard om voertuig te besturen

Rijgeschiktheidscentrum CARA, een afdeling van verkeersinstituut Vias, heeft vorig jaar 5.112 dossiers afgehandeld uit Vlaanderen. Voor 653 personen (of 12,8 procent) volgde een negatief advies. Dat wil zeggen dat ze zelfs met aanpassingen aan de wagen of beperkingen op hun rijbewijs niet meer veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van Vias.

Lees meer »