Nieuwsfeed

Christendemocraten na ruim 20 jaar weer de grootste in Berlijn

De christendemocraten, die landelijk in de oppositie zijn, hebben de verkiezingen in Berlijn gewonnen. Het is voor het eerst in ruim twintig jaar dat de CDU in de hoofdstad weer de grootste is. De partij kreeg ongeveer 28 procent van de stemmen. De sociaaldemocratische SPD van bondskanselier Olaf Scholz zakte met ongeveer 18 procent naar de tweede plaats, melden Duitse media na sluiting van de stembureaus.

Krantenkoppen in België

DE INSIDER. “Lukas Dhont kan Adil & Bilall achterna. De vraag is alleen of hij dat wil”

Weer net niet voor België. ‘Close’ was genomineerd voor de Oscar voor Beste internationale film, maar greep er zoals alle Belgische voorgangers naast. Een gemiste kans voor regisseur Lukas Dhont? “Neen. De deuren van Hollywood staan wagenwijd open voor hem”, zegt onze filmjournalist Wout Desmytere in onze gloednieuwe dagelijkse podcast ‘De insider’. Beluister hem hier, of in je favoriete podcastapp.

Lees meer »

Ayatollah noemt de vergiftiging van studentes in Iran “onvergeeflijk”, maar ongepaste kledij blijft strafbaar

Ayatollah Khamenei, de hoogste geestelijke leider van Iran, heeft de vergiftiging van schoolgaande meisjes een onvergeeflijke misdaad genoemd. Het was de eerste keer dat hij zich daarover uitsprak. In Iran werden de afgelopen maanden honderden meisjes naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk na vergiftiging. Ondertussen benadrukte de opperrechter van Iran dat het schenden van de kledingvoorschriften wél strafbaar blijft.

Lees meer »

Stad Lier geeft positief advies voor erkenning van Turkse Tulpenmoskee

De stad Lier geeft een positief advies voor de erkenning van de Turkse moskee aan Donk. "Belangrijke nuance is dat we een positief advies geven over die zaken waar we een advies over kunnen geven. Over zaken als financiering en eventuele buitenlandse banden zijn we niet bevoegd", duidt burgemeester Rik Verwaest (N-VA). De uiteindelijke beslissing ligt bij de Vlaamse overheid

Lees meer »

Frankrijk lanceert vaccinatiecampagne tegen humaan papillomavirus in scholen

Leerlingen aan middelbare scholen in Frankrijk zullen zich vanaf volgend schooljaar tegen het humaan papillomavirus (HPV) kunnen laten inenten. De Franse president Emmanuel Macron kondigde dinsdag in het West-Franse Jamac aan dat er vanaf de herfst een vaccinatiecampagne komt voor de leerlingen van het zogenaamde ‘cinquième’ in de middelbare school, dat zijn 12-13-jarigen. Volgens France Info zal een spuitje vrijwillig

Lees meer »

Inktvis uit de Noordzee razend populair

Het is net niet de populairste vis op ons bord, maar op nummer twee in de jaarlijkse vis-statistieken wordt de schol voorbijgestoken door een tienarmige lekkernij, de zeekat, een van de bekendste inktvissoorten. Die komt hier – net als de pijlinktvis – meer voor dan vroeger.

Lees meer »