Nieuwsfeed

Christendemocraten na ruim 20 jaar weer de grootste in Berlijn

De christendemocraten, die landelijk in de oppositie zijn, hebben de verkiezingen in Berlijn gewonnen. Het is voor het eerst in ruim twintig jaar dat de CDU in de hoofdstad weer de grootste is. De partij kreeg ongeveer 28 procent van de stemmen. De sociaaldemocratische SPD van bondskanselier Olaf Scholz zakte met ongeveer 18 procent naar de tweede plaats, melden Duitse media na sluiting van de stembureaus.

Krantenkoppen in België

RECONSTRUCTIE. De maandenlan­ge revalida­tie van Tiesj Benoot: “Hij is als een completere atleet uit zijn blessure gekomen”

In het najaar twijfelde hij nog of hij ooit nog renner zou worden. Ondertussen heeft hij Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen en is hij straks ook kopman in de Strade Bianche. Zeven maanden na zijn botsing op training blijkt Tiesj Benoot (28) “een completere atleet” dan ooit. Het verhaal van een lange en saaie revalidatie met een gelukkige afloop, en een kapbeurt voor

Lees meer »

Opnieuw grote betoging in Athene na treinramp

In de Griekse hoofdstad Athene hebben opnieuw enkele duizenden manifestanten betoogd na de treinramp van twee weken geleden waarbij 57 doden vielen. De betogers willen dat grondig uitgeklaard wordt hoe de ramp kon gebeuren. “Deze misdaden worden niet in de doofpot gestoken!”, klonk het bij een vakbond die de betoging mee organiseerde.

Lees meer »

“Wie verwacht nu zijn kind te verliezen aan de schoolpoort?”: Moeder getuigt nadat Ranim (3) omkomt bij tragisch ongeval

Ze was geliefd bij iedereen en een spring-in-’t-veld. Maar maandagavond overleed de 3-jarige Ranim aan de gevolgen van een schedeltrauma, toen de kleuter – vanachter op de fiets – bij een ongeval met haar hoofd op het asfalt terechtkwam in het Vlaams-Brabantse Wommersom. “Het is allemaal zo snel gebeurd”, getuigt haar mama Hnida nu. “Een auto passeerde en reed onze

Lees meer »