Nieuwsfeed

De La Soul-rapper Trugoy the Dove (54) overleden

De La Soul-rapper David Jolicoeur, ook bekend als Trugoy the Dove of Plug Two, is overleden. Dat meldt het muziekblad ‘Rolling Stone’ zondag. De artiest was 54 jaar. Een doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Krantenkoppen in België

Woeste Medvedev dreigt met hypersonische raket op Internationaal Strafhof in Den Haag na arrestatiebevel voor Poetin

De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft maandag in een bericht op Telegram gezegd dat het internationale arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof in Den Haag tegen de Russische president Vladimir Poetin “verschrikkelijke gevolgen” zal hebben voor het internationaal recht. Medvedev schrijft in dat bericht zelfs dreigend dat Rusland de capaciteit heeft om het gebouw van het ICC in Den Haag te

Lees meer »

Honderdduizenden hebben gezondheidsklachten door smog in Thailand

Door de aanhoudend hoge smogniveaus in Thailand hebben steeds meer mensen nood aan medische zorg. Alleen deze week zijn er al zo’n 200.000 nieuwe patiënten bijgekomen, zo meldt Opas Karnkawinpong, staatssecretaris voor Volksgezondheid. Sinds het begin van de maand is bij meer dan vijf miljoen mensen een ziekte vastgesteld die rechtstreeks verband houdt met de massale luchtvervuiling.

Lees meer »

RECENSIE. ‘Rain Dogs’: “Een rauw, donker en grappig relaas over een alleenstaande moeder aan de rand van de maatschappij”

In de eerste seconden van ‘Rain Dogs’ wordt een alleenstaande vrouw uit de arbeidersklasse samen met haar tienjarige dochter uit een Londens appartement gezet om -zoals Tom Waits het bromt- als regenhonden in deuropeningen te gaan slapen. Maar net wanneer u denkt dat dit een tranenfeest wordt, blijkt deze nieuwe HBO-reeks op Streamz een gewaagd grappige, rommelige sitcom over een

Lees meer »

Van luxejacht van Saddam Hoessein naar picknickspot voor vissers

Het is twintig jaar geleden dat de VS en Groot-Brittannië Irak binnenvielen om het regime van Saddam Hoessein omver te werpen. Bij de invasie op 20 maart namen de Amerikanen ook een van de luxejachten van de dictator onder vuur. De Al Mansoer ligt vandaag nog steeds gekapseisd in een rivier, waar vissers op het roestende wrak klauteren om thee te

Lees meer »

Federale regering sluit akkoord over aanpak opvangcrisis: “Belangrijke stap naar gecontroleerd en rechtvaardig migratiebeleid”

De federale regering heeft een akkoord over de aanpak van de asielcrisis in ons land. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) op Twitter en wordt bevestigd door het kabinet van premier Alexander De Croo (Open VLD). Sinds ongeveer half zeven gisteravond zat het kernkabinet bijeen om een oplossing te vinden voor het tekort aan opvangplaatsen

Lees meer »

Haar moeder werd gedood door Russische leger, nu dankt Anya (13) haar ‘redder’ tijdens Poetins propagandashow

Het was een propagandashow, opgevoerd als een groot popconcert in het Loezjniki stadion in Moskou ter ere van Vladimir Poetin en de eerste verjaardag van de invasie van Oekraïne. Het tragische hoogtepunt: klaarblijkelijk moesten ontvoerde kinderen uit Oekraïne op het podium een dankwoord uitspreken voor hun “redding”. Een van de kinderen was Anya Naumenko, een 13-jarig meisje uit Marioepol, van

Lees meer »

Retailexpert voorspelt “ongewoon weekeinde” in de supermarkt. Zijn onze warenhuizen gewapend?

De meeste supermarkten voorzien extra voorraad voor wat als “een ongewoon weekend in de supermarkt” wordt aangekondigd. Al wordt over de mogelijke tekorten waarvoor retailexpert Gino Van Ossel vreest, liever niet gesproken, want: praten over tekorten leidt tot tekorten. “Het aanbod werd op de extra vraag afgestemd”, klinkt het. Ondertussen lijkt één supermarktketen dé grote winnaar van de malaise bij

Lees meer »

België zonder toppers naar Canada voor Billy Jean King Cup: “Alle vertrouwen in geselecteerde speelsters”

De eerste opdracht voor nieuwbakken kapitein Wim Fissette kondigt zich pittig aan. Op 14 en 15 april moet hij zich in Canada met een gedecimeerd nationaal team trachten te plaatsen voor de eindfase van de Billy Jean King Cup. Afwachten of teamgeest en goesting de afwezigheid van Elise Mertens (WTA 37), Maryna Zanevska (WTA 78) en Alison Van Uytvanck (WTA 85) kunnen opvangen.

Lees meer »

Broers uit Grimbergen kweken 35 exotische fazantensoorten

De twee broers Roelants uit Grimbergen, Raf (67) en Guido(59) stonden jarenlang bekend om hun struisvogelkwekerij. Tien jaar geleden hielden ze daar mee op. Sinds dan houden ze zich intensief bezig met kweken van fazanten. Dat doen ze door te kweken met de authentieke rassen. Die dieren vinden dan de weg naar specifieke kweekprogramma’s in dierentuinen. Vandaar worden ze over

Lees meer »