Nieuwsfeed

Deze week in ‘Familie’: Raven, Louise en Jelle zetten alles op alles om die vreselijke etter Freek buiten te werken

Spanning, romantiek en drama volgen zich deze week in sneltempo op in Familie. Benny heeft zijn maat uitgenodigd . Hij kan het ook verrassend goed vinden met Samira. Maar zal die ogenschijnlijke rust en vrede een lang leven beschoren zijn?

Krantenkoppen in België

Schapen beschermen archeologische stad Pompeï

In het jaar 79 na Christus barstte de vulkaan Vesuvius uit, waardoor de aan de voet van de vulkaan gelegen stad Pompeï bedolven werd onder de vulkaanassen. Sindsdien hebben archeologen ongeveer twee derde van de stad opgegraven. De nog niet opgegraven delen zijn nog niet toegankelijk voor het brede publiek, maar schapen hebben wel al toegang.

Lees meer »

Witte Vlamingen getuigen over racisme tegen hun gekleurde dierbaren in nieuwe campagne: “Mijn dochter was pas 4 toen ze al voor n****kind werd uitgescholden”

“Mijn gekleurde dochter zal sowieso richting het bijzonder onderwijs geduwd worden, welk niveau ze ook aankan”, zo zegt Lieven Verhaegen. Hij getuigt in een nieuwe videocampagne die LEVL op de Internationale Dag tegen Racisme lanceert. Opvallend: het zijn niet de slachtoffers zelf die getuigen, wel hun vrienden, ­kinderen en partners zonder migratieachtergrond.

Lees meer »

Eén op vier kleuters in Zaventem heeft taalachterstand: “Kinderen moeten ook buiten schooluren in contact komen met Nederlands” 

25% van de schoolgaande kleuters in Zaventem heeft een achterstand in het Nederlands. Dat blijkt uit de resultaten van de KOALA-test, die het taalniveau meet bij kleuters, in de Zaventemse scholen eind vorig jaar. Mogelijk is er nog meer achterstand, zegt schepen van Onderwijs Dirk Philips (open VLD). “De testen zijn enkel afgenomen op basis van begrijpend lezen."

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Hoe intensief speurwerk verdachte van moord op Marleen (64) in de cel kreeg: “Niets mag naar buiten, maak hem niet slimmer dan hij al is”

Dankzij knap en snel politiewerk zit een 32-jarige man in de cel op verdenking van de moord op Marleen V.L. (64) uit Oostende. Het lichaam van de weduwe werd begin deze week gevonden naast een weg in Koewacht, een dorpje net over de Nederlandse grens. Maar waarom moest ze dood? En waarom werd haar lichaam net daar gedumpt? Een reconstructie

Lees meer »

Franse autoriteiten treden op tegen protestblokkades

De Franse minister van Tansport, Clément Beaune, zegt dat indien nodig ordetroepen zullen worden ingezet tegen blokkades door demonstranten, in het bijzonder bij raffinaderijen. In de golf van protest tegen de pensioenplannen van de regering zijn er blokkades van de toe- of uitgangen van raffinaderijen, havens en wegen.

Lees meer »

Russische journaliste die live op tv protesteerde tegen oorlog exact één jaar na de feiten: “Ik ben niet bang”

De Russische Marina Ovsjannikova (44) werd exact één jaar geleden wereldberoemd met haar protestactie tegen de Russische invasie in Oekraïne. Ze hield live tijdens een nieuwsuitzending een bord omhoog met daarop de tekst “No war”. In haar boek getiteld ‘No war’, dat onlangs uitkwam, beschrijft ze hoe haar leven sindsdien veranderd is en ze vertelt daarover in een interview.

Lees meer »

Relatiedeskundige Rika Ponnet beantwoordt de vraag van de week: “Een relatie die je start om iemand anders te vergeten, is de allerslechtste basis voor een relatie”

Wat als je verliefd bent op een collega, maar als een relatie echt niet kan? Wat als je je gevoelens probeert te verdringen door een andere relatie te beginnen? Relatietherapeute Rika Ponnet geeft wekelijks advies in "Nieuwe feiten" (Radio 1), en ook op VRT NWS: "Mensen hopen dat daten of een andere relatie hen helpt om de pijn te doen

Lees meer »

Iran ontdekt op één na grootste voorraad van zeldzaam aardmetaal

Iran heeft naar eigen zeggen de op één na grootste voorraad lithium ter wereld ontdekt in de provincie Hamedan, in het westen van het land. Lithium wordt wel eens omschreven als ‘wit goud’. Het zeldzame metaal is de jongste tijd veelgevraagd. Het is een belangrijk onderdeel voor herlaadbare batterijen voor bijvoorbeeld smartphones, laptops of elektrische voertuigen.

Lees meer »

Rechtbank wijst vraag tot onderzoek bij Triodos Bank af

De Ondernemingskamer in Amsterdam heeft een verzoek om een onderzoek bij Triodos Bank afgewezen. Volgens de rechters kan op onderdelen getwijfeld worden aan het in het verleden gevoerde beleid bij de bank, maar een onderzoek zou niet in het belang zijn van zowel Triodos als de certificaathouders die de zaak hadden aangespannen.

Lees meer »