Nieuwsfeed

Dimitri Van den Bergh grijpt na gemiste matchdarts naast kwartfinale in Players Championship 2

Dimitri Van den Bergh (PDC-11) was vandaag in het Engelse Barnsley met een achtste finale de beste van zeven Belgische darters in het Players Championship 2. Al liet hij wel een plek in de kwartfinale uit handen glippen.

Krantenkoppen in België

Ontsnapte gier uit Lier is weer thuis

Zondag konden de wandelaars uit Lier een opmerkelijke vogel spotten: een Rüppells gier. Deze vogel komt bij ons niet voor in het wild. Hij was dan ook ontsnapt van zijn baasje. Ondertussen heeft de eigenaar het beest kunnen vangen en is hij weer thuis.

Lees meer »

DE LAATSTE BELG. Robbe Ghys over kletsnatte Gent-Wevelgem: “Bij volgwagen andere ploeg gevraagd of ze m’n energiereep konden openen”

96ste op iets meer dan elf minuten van winnaar Christophe Laporte. De Laatste Belg van deze week is drievoudig Zesdaagse van Gent-winnaar Robbe Ghys. De 26-jarige renner van Alpecin-Deceuninck combineert de weg met de piste. “Tien dagen geleden zat ik nog in Caïro in 25 graden, dan zorgt Gent-Wevelgem in zo’n omstandigheden natuurlijk voor een kleine schok.”

Lees meer »

Na z’n vier goals in twee interlands: wat stelt de voetballer Cristiano Ronaldo nog voor in het internationale voetbal?

Hij scoorde donderdag twee keer tegen Liechtenstein en zondag twee keer tegen Luxemburg. Is het wat? Stelt Cristiano Ronaldo, 38 jaar, nog iets voor in het internationale voetbal? Wij keken naar twee volledige wedstrijden van Ronaldo bij zijn club Al Nassr uit Riyad, op zoek naar een antwoord. Het oogt allemaal makkelijk voor Cristiano, maar zijn aandeel is minstens even

Lees meer »

Vorig jaar minder verkeersdoden, maar meer zware ongevallen met voetgangers en fietsers

Er zijn in Vlaanderen vorig jaar 7 procent minder mensen overleden in het verkeer dan in 2021. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de federale politie. Tegelijk waren er wel meer verkeersongevallen met gewonden en zwaargewonden. Ook het aantal ongevallen met dode en zwaargewonde voetgangers, fietsers en jonge autobestuurders is gestegen. Het Vlaams Forum Verkeersveiligheid trekt aan de alarmbel

Lees meer »

Nina Pinzarrone (16) staat twee maanden na straffe vijfde plaats bij EK-debuut voor haar eerste WK: “Op het EK schaatste ik maar aan 70 procent”

Geen enkele Belg maakte ooit een beter EK-debuut dan Nina Pinzarrone twee maanden terug in Finland en nu is de 16-jarige Brusselse ook aan haar vuurdoop toe bij de seniors op het WK kunstschaatsen in Japan. Met welke ambitie? “Een betere score halen dan op het EK.” Maak kennis met het jonge talentje dat voorlopig nog in de schaduw rijdt

Lees meer »

Niet foutloos, wel nog in de running voor de medailles: Loena Hendrickx vijfde na korte kür op WK kunschaatsen, Nina Pinzarrone debuteert met 14de plek

Foutloos was het niet maar op het WK kunstschaatsen in Japan reed Loena Hendrickx vandaag wel een betere korte kür dan twee maanden terug op het EK. De 23-jarige vice-Europese kampioene staat voorlopig vijfde in de stand maar het podium is zeker niet buiten bereik. Nina Pinzarrone debuteerde fraai maar evenmin foutloos op haar eerste WK: zij werd 14de. Vrijdag

Lees meer »

Saartje Vandendriessche doet aan ‘intermittent living’: “Het maakt je lichaam sterker en krachtiger”

Saartje Vandendriessche (48) vertelt in Play Café over haar levensstijl. Ze doet namelijk aan ‘intermittent living’. “Je dient hierbij kortstondige stressprikkels toe aan je lichaam, waardoor je lichaam oplossingen moet zoeken en op die manier sterker, vitaler, gezonder en energieker wordt.” Deze prikkels kunnen onder meer koude-of warmteprikkels zijn, zoals het nemen van een ijsbad. Meer uitleg en informatie over

Lees meer »

EXCLUSIEF. Eva De Bleeker, aan de vooravond van haar nieuwe job: “Egbert en ik komen opnieuw overeen. Met Alexander hoop ik dat het goed komt”

Drie maanden na haar ontslag als staatssecretaris van Begroting is Eva De Bleeker (Open Vld) opnieuw aan het werk. Eén keer wil ze – samen met haar hartsvriendinnen – terugblikken op die emotionele periode. “Dat mensen die ik niet kende, zeiden dat ze mij steunden, deed enorm veel deugd.” Een gesprek over rechtkrabbelen na ontslag, bloemetjes van N-VA’ers, geknakte en

Lees meer »

Belgische wijnboeren hadden recordjaar: onze huissommelier proeft 9 wijnen van eigen bodem en velt haar oordeel. “Zoveel diepgang in het glas”

Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar

Lees meer »