Nieuwsfeed

“Dit moet uit ons voetbal”: politie moet tussenbeide komen nadat derby is ontspoord: scheidsrechter bespuwd, belaagd en in het gezicht geslagen

Een derby in vierde provinciale tussen Vilvoorde City en Infinity FC.Vilvoorde B is zondagmiddag helemaal ontspoord. De scheidsrechter werd na een rode kaart bespuwd door een speler van Infinity en zou ook een slag in het gezicht hebben gekregen. De match werd stopgezet. De politie moest ter plaatse komen om de gemoederen te bedaren.

Krantenkoppen in België

LEVENSVERHAAL. Viera ‘Milouda’ Sagers (93) overleden, de vrouw die eerste generatie gastarbeiders hielp vanuit haar platenwinkeltje op Turnhoutsebaan

Viera ‘Milouda’ Sagers is zaterdag overleden. Dat meldt de Marokkaanse gemeenschap in Borgerhout. Milouda had in de jaren zestig een platenwinkeltje op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, van waaruit ze de eerste generatie gastarbeiders in Antwerpen hielp. Ze maakte hun wegwijs in paperassen, hield waardevolle bezittingen veilig in bewaring en hielp zelfs mensen zonder papieren richting een beter leven. “Ze heeft

Lees meer »

PORTRET. Will Tura. “Die zomer van Tien om te Zien”

Meer dan zeventig jaar op de planken. Een record dat niet gauw gebroken zal worden. Aflevering twee van het portret van de keizer van het Vlaamse lied. De moeilijke jaren tachtig. De herrijzenis na zijn ongeval. De confrontatie met de dood. “Een artiest is ook maar een mens. En toch moet je altijd verder.”

Lees meer »

Uren, dagen tot zelfs weken zonder internet of tv: aantal klachten over Telenet toegenomen, bedrijf belooft beterschap

De voorbije weken is het aantal klachten over de klantendienst van Telenet op sociale media gevoelig toegenomen. Meerdere mensen zeggen daardoor al meerdere weken zonder tv of internet gezeten te hebben. Volgens het bedrijf heeft dat onder meer te maken met nieuwe IT-systemen die uitgerold worden en vacatures die moeilijk ingevuld geraken, maar het belooft de problemen van klanten op

Lees meer »

Clown (53) hypnotiseert jongen (10) ‘om hem te helpen bij bedplasproblemen’ en randt hem aan

Een bekende clown uit Dendermonde, B.C. (53), is veroordeeld tot 18 maanden cel voor aanranding van een minderjarige uit Boutersem. De man begeleidde in 2008 een jongen van tien jaar voor zijn bedplasproblemen. Tijdens de individuele sessies betastte hij het slachtoffer. Eerder kreeg de zelfbenoemde ‘bedplascoach’ al een vierjarige gevangenisstraf voor aanranding van twee minderjarige clownassistenten.

Lees meer »

Geplaagd door rugpijn? Fysiotherapeut toont 7 verlossende oefeningen

Iedereen heeft weleens last van zijn rug, maar soms wordt dat chronisch. Om rugpijn te verminderen moet je je héle lichaam versterken, zegt kinesist Rogier Nelis. Hij geeft zeven oefeningen voor een gezonde rug. “Mensen maken zich vaak grote zorgen over hun pijn. Maar als een hernia of een andere kwetsuur is uitgesloten, zijn stijve spieren vaak de oorzaak. Die

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Een aanslag, een steekpartij en vernielingen in een snackbar en nu een verijdelde aanslag met prominente rol van twee burgerwachten

Twee ‘behulpzame burgers’ hebben afgelopen nacht een mogelijke nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout. De twee mannen zagen een verdachte man ‘toevallig’ passeren en verwittigden de politie. Drie Nederlanders die mogelijk een bomaanslag probeerden te plegen, werden opgepakt. Maar later ook de behulpzame burgers zelf. De twee zijn familie van een jongeman die vorige week betrokken was bij een steekpartij in

Lees meer »

Cara Delevingne reageert voor het eerst op beruchte foto’s: “Drugs gaven mij het gevoel dat ik onoverwinnelijk was”

“Ik had niet geslapen en verder ging het gewoon ook écht niet goed met mij.” Cara Delevingne (30) heeft in een interview met ‘Vogue’ voor het eerst gereageerd op de verontrustende paparazzifoto’s die in september vorig jaar de wereld rondgingen. Het Britse model gedroeg zich destijds erg vreemd en zag er ook behoorlijk verwilderd uit. Al was het niet de

Lees meer »