Nieuwsfeed

Dit zijn de resultaten van geluksonderzoek dat mensen 85 jaar lang volgde: “We onderschatten het belang van interactie met iemand op de trein”

Psychiater Robert Waldinger en psycholoog Marc Schulz leiden het langstlopende geluksonderzoek ter wereld. De studie volgt sinds 1938 honderden proefpersonen en ondertussen ook hun afstammelingen. De onderzoekers leggen nu uit wat ons écht gelukkig maakt en geven ons één heel belangrijke boodschap. “We onderschatten het belang van interactie met iemand op de trein, of met de persoon die je elke dag een koffie serveert.”

Krantenkoppen in België

Belgen leveren minilabo voor mRNA-vaccins in Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse biotechbedrijf Afrigen kan binnenkort rekenen op een Belgisch automatisch minilaboratorium voor de productie van RNA voor vaccins. Dat moet het makkelijker maken voor het bedrijf in Kaapstad, dat het eerste Afrikaanse mRNA-vaccin tegen COVID-19 ontwikkelde, om zijn productie op te schalen. Dat leerden koning Filip en koningin Mathilde zaterdag bij hun bezoek aan de site.

Lees meer »

Van 0,19 naar 0,05 euro/kWh: injectievergoeding voor stroom van zonnepanelen is sterk gezakt, welk energiecontract is het voordeligst?

Nu de elektriciteitsprijzen stevig gedaald zijn, betaalt jouw energieleverancier een lagere vergoeding voor de stroom van je zonnepanelen. Tussen de injectietarieven van de verschillende spelers gaapt veelal een flinke kloof. Wie zonnepanelen en een digitale meter heeft, kiest dus beter een energiecontract dat het best op zijn of haar situatie is afgestemd. Daarbij moet je met verschillende factoren rekening houden.

Lees meer »

Ed Sheeran was jaloers op Justin Bieber en Shawn Mendes: “Waarom heb ik geen sixpack? Oh, omdat ik graag kebab eet en bier drinkt”

Ed Sheeran (32) ging van ‘doodgewone Britse kerel’ naar wereldster, in recordtempo. Maar de faam eiste zijn tol. De zanger praat nu openhartig over de mentale problemen die hij gedurende zijn carrière ontwikkelde. Niet alleen raakte hij verslaafd aan drank en drugs, hij worstelt ook al jaren met verschillende eetstoornissen. “Aanvankelijk at ik al mijn maaltijden dubbel, ik kon niet

Lees meer »

ANALYSE. Volgende regering met N-VA? De partij duwt met haar negativiteit en afbraakpolitiek kiezers en coalitiepartners weg

“Na de zomer slaat de Wetstraat definitief af richting verkiezingen en sluit het beleidsvenster zich. Het is niet uitgesloten dat het pas in 2025 met een nieuwe regering weer opent”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Ongeacht hoe sterk de radicale partijen dan precies worden, is het niet uitgesloten dat de fundamentele keuze op federaal niveau dan dezelfde blijft als in 2019:

Lees meer »

PORTRET. Geneviève Lhermitte (56), de kindermoordenares die euthanasie kreeg: “Ik ben al gestraft, tot het einde van mijn dagen”

“Soms denk ik nog altijd dat ik beter dood zou zijn. De afstand met mijn kinderen is te groot. Wat de straf ook is, dat maakt niks uit. De straf is er al. Tot het einde van mijn dagen.” De vijfvoudige kindermoordenares Geneviève Lhermitte heeft euthanasie verkregen door uitzichtloos psychisch lijden. Dat schrijven de kranten van Sudpresse op basis van

Lees meer »

Vakbond roept op tot staking beveiligers Duitse luchthavens

De Duitse vakbond Verdi heeft beveiligers op de luchthavens van Berlijn, Hamburg, Hannover en Bremen opgeroepen maandag te gaan staken. De beveiligers zouden niet voldoende betaald krijgen voor de werkzaamheden, die vaak op onregelmatige uren plaatsvinden. Volgens Verdi zijn de toeslagen voor die onregelmatigheid al sinds 2006 niet verhoogd.

Lees meer »

Vrouwelijke Oekraïense krijgsgevangenen getuigen over de gruwel: “Ik zei tegen de soldaten in mijn medisch team dat ze me moesten doodschieten in het geval ik gevangengenomen zou worden”

Eén van de gruwelen in de oorlog in Oekraïne die tot dusver grotendeels onderbelicht bleef, is de foltering van krijgsgevangenen. In Kiev kon CBS News spreken met drie voormalige vrouwelijke soldaten die in Marioepol in handen van de Russen vielen. Hun getuigenissen zijn bloedstollend. “Ik bad tot God: ‘Laat me sterven, laat me alstublieft sterven.’”

Lees meer »

Noodtoestand in verschillende vissersdorpen op Filipijnen door olielek

In verschillende kustdorpen op de Filipijnen zijn tientallen mensen ziek geworden na een groot olielek. Een schip dat zo’n 800.000 liter stookolie vervoerde, is vorige week gezonken. De bemanningsleden zijn gered, maar de olie spoelt nu aan in nabijgelegen vissersdorpen. De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in de getroffen gebieden.

Lees meer »

Overlegcomité geeft groen licht voor centraal register tegen fietsdiefstallen

Het Overlegcomité heeft woensdag zijn fiat gegeven voor de oprichting van een centraal fietsregister, MyBike, in de strijd tegen fietsdiefstallen. Dat meldt federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) via Twitter. Op dat register kan de eigenaar de gegevens van zijn fiets opslaan en aangifte indienen, maar ook nagaan of een tweedehands fiets niet als gestolen werd opgegeven.

Lees meer »