Nieuwsfeed

Domper voor Zulte Waregem: Ruud Vormer mogelijk voor rest van seizoen out, nadat middenvelder sleutelbeen breekt in gelijkspel tegen Oostende

De match die Zulte Waregem en KV Oostende allebei moesten winnen om niet verder achterop te geraken in het degradatiedebat, eindigde in een gelijkspel. Voor Essevee immens teleurstellend, voor de Kustboys amper hoopgevend. Door de overwinningen van Eupen en Kortrijk gaat de situatie van Zulte Waregem en KV Oostende er steeds benarder uitzien. Leye en zijn team staan op vier punten van een veilige plaats, Thalhammer en de zijnen op zes.

Krantenkoppen in België

Fox News-baas Rupert Murdoch geeft toe dat zijn zender leugens heeft verspreid rond Amerikaanse verkiezingen van 2020

In de Verenigde Staten heeft Rupert Murdoch, de 91-jarige eigenaar van Fox News, toegegeven dat zijn nieuwsmedium leugens over de verkiezingen van 2020 heeft verspreid. Dat blijkt uit vrijgegeven gerechtsdocumenten. De getuigenis maakt deel uit van het burgerlijk proces voor schadevergoeding van Dominion Voting Systems, de producent van stemmachines, tegen Fox News.

Lees meer »

Groei Coolblue valt stil

06:00 Na jaren van forse groei trappelde webwinkel Coolblue vorig jaar ter plaatse. De winst halveerde. ‘Ook 2023 is een volatiel jaar’, zegt CEO Pieter Zwart.

Lees meer »

Ben (42) en Lien (37) moesten renovatieplannen omgooien nadat hun dak instortte: “Gelukkig maken we met onze nieuwbouw na 10 jaar toch nog winst”

Charmant. Dat woord is een perfecte omschrijving, zowel van de hoeve van Bert en Lien, als voor het interieur én de groene omgeving. Daar zijn onze woonexpert Bjorn Cocquyt en makelaar Ann Nemegheer het over eens. En dat terwijl het om een nieuwbouw gaat, want tijdens de renovatiewerken doken er onverwachte problemen op. Maar hoeveel is die charmante woning nu

Lees meer »

Kan wrok na het verlaten van Jehova’s Getuigen zo diep zitten dat er moordpartij van komt? Ex-leden getuigen: “Ouders zetten gewoon hun kinderen buiten”

De dader van de schietpartij in Hamburg was een voormalig lid van de Getuigen van Jehova. Hoewel het precieze motief van de man nog onduidelijk is, rijst de vraag of er redenen zijn waarom ex-leden wrok zouden koesteren tegenover hun gewezen geloofsgenoten. We vroegen het aan twee uitgetreden Jehova’s Getuigen. “Als je uittreedt, ben je sociaal dood.”

Lees meer »

“Zelfs thuis vielen ze mij én mijn vrouw lastig”: Björn (45) getuigt na pesterijen door collega-agenten, waardoor hij twee zelfmoordpogingen ondernam

Ze bootsten zijn tic na. Vulden zijn werkschoenen met vuilnis. En bleven hem zelfs met berichten bestoken toen hij ziek thuis zat. Björn (45) werd zodanig gepest door zijn collega’s van de politie en het Veiligheidskorps dat hij twee zelfmoordpogingen ondernam. Het Openbaar Ministerie heeft nu straffen van zes tot twaalf maanden cel gevorderd tegen zijn ex-collega’s, 29 Antwerpse agenten.

Lees meer »

Britse ouders die dochter (16) “in weerzinwekkende omstandigheden” lieten sterven aan obesitas krijgen tot 7 jaar cel

“Stop met gillen.” Dat stuurde Alun Titford tot twee keer toe in een berichtje naar zijn dochter Kaylea (16), terwijl het zwaar verwaarloosde meisje aan obesitas lag te sterven op haar kamer. Enkele uren later was ze dood. Haar ouders kregen nu de rekening gepresenteerd. Ze werden tot celstraffen veroordeeld voor doodslag door grove nalatigheid tijdens een zitting waarop de

Lees meer »

‘President van de Begijnenstraat’ voor rechter na kruistocht tegen justitie en dreigen met aanslag op gerechtsgebouw: “Met een kernbom heel België platleggen”

“Gij satanisch wijf, kijk in de spiegel.” Een beschuldigde die dat tijdens het proces naar de rechter roept, moet het ergste vrezen. En toch, Koen D. heeft volgens zijn advocaat Xavier Potvin wel degelijk een reden om zijn frustraties op justitie af te reageren. Hij werd zelf opgelicht door een dubieuze projectontwikkelaar en justitie liet die man betijen. De openbare

Lees meer »