Nieuwsfeed

“Emoji’s van apen” en “familieleden die bedreigd werden”: Union-middenvelder Lazare slachtoffer van racisme na wedstrijd in Club Brugge

Een racisme-incident in het Belgisch voetbal. In de nasleep van de topper tussen Club Brugge en Union van vrijdagavond kreeg bezoekende middenvelder Lazare “emoji’s van apen” en “haatdragende berichten” toegestuurd op sociale media. Dat liet de Ivoriaan zelf weten op Instagram.

Krantenkoppen in België

Sweeping Hasseltse gevangenis blijft beroering veroorzaken

De sweeping met 450 politieagenten en een 20-tal speur- en explosievenhonden in de Hasseltse gevangenis in de nacht van dinsdag op woensdag blijft beroering veroorzaken. Zaterdag reageerde directeur Paul Dauwe op de actie. Dauwe ontkent de berichtgeving vanuit het parket van Limburg dat de wantoestanden binnen de gevangenismuren al jarenlang in stand werden gehouden. ‘De verklaring dat het nog erger

Lees meer »

Opnieuw pand gekraakt in Brussel: 70-tal asielzoekers neemt intrek in toekomstig crisiscentrum van overheid in Brussel

Een70-tal asielzoekers is zondagnamiddag ingetrokken in de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum nabij het Brusselse Noordstation. Het gaat om de mensen die vrijdag werden weggestuurd uit de leegstaande gebouwen op de Havenlaan. “De opvangcrisis is ook een nationale crisis”, klinkt het ter plaatse. “We hopen dat de overheid eindelijk de ernst inziet van de problematiek, en een permanente oplossing

Lees meer »

Apple omhoog op Wall Street na koopadvies Goldman Sachs

Het aandeel Apple stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Zakenbank Goldman Sachs is het technologieconcern gaan volgen met een koopadvies. De handel op Wall Street verliep verder vrij rustig in afwachting van de verklaringen die president Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank dinsdag en woensdag lokale tijd aflegt in het Congres. Mogelijk wordt daaruit

Lees meer »

Kremlin bouwt nieuw Marioepol voor de Russen en de Russisch-gezinden

Nadat de stad Marioepol gesloopt werd door raketten, gaan nu de graafmachines over wat rest. De Oekraïense havenstad viel in mei vorig jaar in handen van de Russische troepen. De maanden daarna waren er al tekenen dat er gestart werd met een heropbouw. Dankzij satellietbeelden weten we waar het Kremlin begonnen is met de bouw van een nieuw, Russisch Marioepol.

Lees meer »

Open trainingen en ontmoetingsmomenten met Rode Duivels: nieuwe campagne moet fans en spelers dichter bij elkaar brengen

Drie maanden na het WK in Qatar blazen de Rode Duivels eind maart opnieuw verzamelen voor de EK-kwalificatiematch tegen Zweden. Dat doen ze met een nieuwe bondscoach, een nieuwe sportieve leiding, nieuwe uitdagingen én een splinternieuwe fancampagne. Via de nieuwe #WIRSCHAFFENDAS-campagne wil de voetbalbond tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden supporters en spelers dichter bij elkaar brengen.

Lees meer »

Schoolschutter Nashville stuurde kwartier voor schietpartij verontrustend bericht naar jeugdvriendin

De schutter die in een basisschool in Nashville drie kinderen en drie leerkrachten doodschoot, had een kwartier voor de schietpartij een verontrustend berichten gestuurd naar een jeugdvriendin. Nochtans hadden ze al jaren geen contact meer. Tegen de tijd dat de vriendin hulpverleners aan de lijn kreeg, was de schietpartij al volop bezig. De politie onderzoekt nog steeds het motief voor

Lees meer »