Nieuwsfeed

Gevel in Brugge valt in brokstukken naar beneden, 3 auto’s raken beschadigd

In het centrum van Brugge is een gevel in brokstukken naar beneden gevallen. Het gaat om een gevel van een leegstaand, oud gebouw. Er zijn geen gewonden gevallen. Enkele auto’s die in de buurt geparkeerd stonden, liepen wel schade op.

Krantenkoppen in België

Stel hier uw vragen aan Conner Rousseau

Zondagmiddag is Conner Rousseau te gast bij Dany Verstraeten in VTM NIEUWS. Hebt u zelf nog een vraag voor de voorzitter van Vooruit over de asielcrisis, de hervorming van de belastingen of de pensioenen? Stel ze dan via onderstaand formulier.

Lees meer »

Regering kijkt naar verbod op versterkte bieren en wijnen onder de 18 jaar: wat doét alcohol eigenlijk met het lichaam van een jongere?

Volgens cijfers van de VAD heeft meer dan de helft van de jongeren op 16 jaar al alcohol gedronken. Vandaag kijkt de regering naar een strenger alcoholplan, met oog op jongeren. Onder andere versterkte bieren of wijnen zoals Desperados zouden mogelijk verboden kunnen worden tot 18 jaar. Maar welk effect heeft die alcohol op het minderjarige lichaam? En is die

Lees meer »

Nieuwe AI-functies Google schrijven hele e-mails of presentaties

Google heeft een nieuw pakket aan functies aangekondigd die werken met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee hoopt het bedrijf de concurrentie aan te gaan met OpenAI, dat de afgelopen maanden veel opzien baarde met ChatGPT en Dall-E. Die programma’s kunnen op basis van ingevulde zoektermen zelf teksten of afbeeldingen creëren. Google komt nu met hulpmiddelen die gebruikers helpen hele e-mails

Lees meer »

Ford roept ruim anderhalf miljoen wagens terug op Amerikaanse markt

Het Amerikaanse autoconcern Ford roept op zijn thuismarkt meer dan 1,5 miljoen voertuigen terug wegens een mogelijk defect aan de remleidingen en ruitenwissers. Bij zowat 1,3 miljoen middenklassewagens van de modellen Ford Fusion en MKX Lincoln gebouwd tussen 2013 en 2018 zou lekkage aan de remleidingen kunnen ontstaan. Dat blijkt uit documenten die vrijdag vrijgegeven zijn door de Amerikaanse toezichthouder NHTSA.

Lees meer »

Spotify lanceert persoonlijke virtuele dj

Spotify heeft een AI-dj in zijn app verwerkt. De computergestuurde dj met “verbluffend realistische” stem stelt op basis van muzieksmaak en luistergeschiedenis een persoonlijke setlist op. De eerste versie van de gloednieuwe functie is vanaf gisteren beschikbaar in het Engels voor Spotify Premium-gebruikers in de VS en Canada.

Lees meer »