Nieuwsfeed

Grote hoeveelheid lachgas in beslag genomen

Het wijkteam van Borgerhout organiseerde vrijdagavond en -nacht een grote actie in samenwerking met de collega’s van de wijkwerking en de mobiele eenheid. Verschillende mensen werden gecontroleerd die drugs op zak hadden of gebruikten. In één café werd er veel lachgas in beslag genomen.

Krantenkoppen in België

‘The Voice’-winnares Louise nam ontslag om aan muziek te werken: “Wil binnen de maand mijn eigen single uitbrengen”

In december werd Louise Goedefroy gekozen als winnares van ‘The Voice Van Vlaanderen’ 2022. Nu, drie maanden later, is het opvallend stil geworden rond de zangeres. “Ik ben weldegelijk aan mijn muziekcarrière aan het werken”, vertelt ze tegen Showbits-reporter Senne. Hoe ze die carrière precies probeert uit te bouwen en welke soort muziek we van haar mogen verwachten, zie je

Lees meer »

Uitvinder uit Team Scheire randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid”

De 45-jarige Anthony L. uit Schilde begrijpt niet wat hem bezielde toen hij een 11-jarig meisje aanrandde. Het dochtertje van vrienden kwam in de zomer van 2021 logeren bij zijn kinderen. “Er was geen seksuele drang, ik deed het uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid”, zei de uitvinder die onder andere meewerkte aan het tv-programma “Team Scheire”. De openbare aanklager vorderde vanmorgen 30

Lees meer »

“Een simpele tandreiniging kost algauw 350 euro.” Wanneer is een huisdierverzekering financieel interessant?

De dierenartskosten zijn het voorbije jaar met 10 tot 20 procent gestegen, een trend die zich met de komst van buitenlandse dierenartsketens in ons land nog wel even zal doorzetten. Is het verstandig om je huisdier te laten verzekeren? Hoeveel kost dat? Betaal je meer voor een rasdier? En welke ziektes worden niet gedekt? Onze journalist zocht het uit, Testaankoop-woordvoerder

Lees meer »

Invloedrijk tijdschrift: “President Xi Jinping zegt dat hij China aan het voorbereiden is op oorlog”

De Chinese president Xi Jinping zegt dat hij zijn land aan het klaarmaken is voor oorlog. Dat meldt het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift ‘Foreign Affairs’. Het thema dook deze maand op in vier verschillende toespraken van Xi tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese parlement en zijn hoogste politieke adviesorgaan. “Durf te vechten”, zei hij onder meer aan zijn generaals.

Lees meer »

“Nooit meer menselijk contact en 23 uur per dag in de cel”: weduwnaar over levenslange opsluiting van terrorist die Ann-Laure (31) doodreed

De terrorist (35) die in 2017 in New York onder anderen Ann-Laure Decadt (31) uit Oostnieuwkerke doodreed, heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen. Die zal hij uitzitten in de strengst beveiligde gevangenis van de VS, waar ook de Mexicaanse drugsbaas El Chapo vastzit. “Hij zal 23 uur op 24 in een cel met enkel een tafel, een stoel en een hard

Lees meer »

Ed Sheeran vond zichzelf ‘super dik’ en ontwikkelde gevaarlijke eetstoornis: “Ik kon niet stoppen met overgeven”

Ed Sheeran (32) ging van ‘doodgewone Britse kerel’ naar wereldster, in recordtempo. Maar de faam eiste zijn tol. De zanger praat nu openhartig over de mentale problemen die hij gedurende zijn carrière ontwikkelde. Niet alleen raakte hij verslaafd aan drank en drugs, hij worstelt ook al jaren met verschillende eetstoornissen. “Aanvankelijk at ik al mijn maaltijden dubbel, ik kon niet

Lees meer »

ANALYSE. Volgende regering met N-VA? De partij duwt met haar negativiteit en afbraakpolitiek kiezers en coalitiepartners weg

“Na de zomer slaat de Wetstraat definitief af richting verkiezingen en sluit het beleidsvenster zich. Het is niet uitgesloten dat het pas in 2025 met een nieuwe regering weer opent”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Ongeacht hoe sterk de radicale partijen dan precies worden, is het niet uitgesloten dat de fundamentele keuze op federaal niveau dan dezelfde blijft als in 2019:

Lees meer »

De vragen blijven, de radiostilte ook: na uitspraak Eddie Jordan blijft het gissen naar Schumachers gezondheidstoestand

“Michael is er en tegelijk niet.” Meer moest hij niet zeggen om overal in het nieuws te komen. Boodschapper van dienst was deze keer Eddie Jordan, zijn vroegere teambaas. De waarheid? Buiten familie, advocaat en verzorgend personeel weet niemand hoe Michael Schumacher (54) er tien jaar na zijn ski-ongeval echt aan toe is. “Omdat privé privé is,” zeggen zijn naasten.

Lees meer »