Nieuwsfeed

“Heel zelden kan adrenalinestoot tot hartritmestoornis leiden”: cardioloog pleit opnieuw voor screening bij kinderen na plotse dood van doelman Arne (25)

Dit weekend is een jonge sporter plots overleden. Doelman Arne (25) stopte een strafschop, schreeuwde het nog uit van vreugde, maar viel enkele seconden later op de grond. Cardioloog Pedro Brugada is al langer voorstander van een georganiseerde hartscreening bij kinderen. “We gaan allemaal met onze auto naar de keuring, maar naar ons hart laten we niet kijken.” We vroegen de topdokter om tekst en uitleg.

Krantenkoppen in België

KIJK. Het moment waarop comedian Theo Maassen kindje van 3 uit de zaal zet

Op sociale media zijn beelden opgedoken van het incident tijdens een show van comedian Theo Maassen (56) in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Na een seksueel getinte grap zette de Nederlandse cabaretier vrijdagavond een peuter van drie jaar uit de zaal. “Ik zal ervoor zorgen dat jullie het geld terugkrijgen, maar zo ga ik niet spelen”, klonk het verontschuldigend. Volgens Maassen

Lees meer »

Kiev: “Dagelijks 500 Russische doden en gewonden in Bachmoet”

Het Russische leger lijdt volgens Kiev in de slag om de Oost-Oekraïense stad Bachmoet enorme verliezen. Elke dag worden de Russen geconfronteerd met zo’n 500 gesneuvelden en gewonden, schat de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov in een interview met het Duitse blad Bild am Sonntag. De cijfers kunnen niet onafhankelijk worden geverifieerd.

Lees meer »

Al meer dan 1.000 Iraanse meisjes vergiftigd: “Daders moeten streng gestraft worden”, zegt ayatollah Khamenei

De vergiftigingen van Iraanse schoolmeisjes zijn “onvergeeflijke” misdaden. Dat heeft de Iraanse ayatollah Ali Khamenei maandag aan verschillende staatsmedia gezegd. “De autoriteiten moeten de kwestie van de vergiftiging van studenten serieus aanpakken”, aldus de hoogste leider van het land. “De daders van deze misdaad moeten streng gestraft worden. Zij zullen geen amnestie krijgen.”

Lees meer »

INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Meestal liggen we op vrije dagen al om 9 uur in bed, helemaal uitgeput”

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het

Lees meer »

Ruud Vormer (34) dan toch vrijgesproken voor straatrace

Ruud Vormer (34), de Nederlandse voetballer die momenteel de kleuren van Zulte Waregem verdedigt, is vrijdag vrijgesproken voor ‘aansporen tot overdreven snelheid’. Hij werd eerder veroordeeld voor de feiten, maar kon door een sleutelbeenbreuk niet aanwezig zijn tijdens het proces. Hij tekende nu verzet aan, met succes.

Lees meer »

Steeds meer jonge mensen krijgen een nekbult door intensief schermgebruik: zo kan jij dat voorkomen (of genezen)

Steeds meer Vlamingen hebben last van een nekbult: een plaatselijke vetophoping onderaan de nek. Vooral vrouwen zijn vatbaar voor de lastige kwaal die door een verkeerde houding wordt veroorzaakt. “We zien een rechtstreeks verband tussen het toegenomen schermgebruik en de stijgende groep patiënten met een nekbult”, zegt dr. Thomas Mathieu (UZ Antwerpen). Hij legt uit hoe je ervan verlost raakt.

Lees meer »

Gamen tegen de crisis

15:14 Als de centrale bankiers de pijn niet willen verlichten, is een ander medicijn nodig tegen de economische griep die de beurzen in haar greep houdt. Is Chinese tech dat wondermiddel?

Lees meer »

Poetin zet nieuw wapen in: Oekraïne staat machteloos tegenover ‘De Dolk’

Poetin zet een wapen in waartegen Oekraïne volledig weerloos is. Zelfs het Amerikaanse afweergeschut is er niet tegen opgewassen. “Binnen negen seconden kunnen we Londen platleggen”, zei een van de Kremlin-getrouwen ooit over het wapen. Waarom zet Poetin ‘De Dolk’ dan niet massaal in? Daar heeft Poetin volgens professor en militair expert Kris Quanten een goede reden voor.

Lees meer »