Nieuwsfeed

Het slachtoffer was twee jaar, de daders amper tien: dertig jaar geleden joeg moord op Britse peuter schokgolf door hele wereld

Hoe had iemand zoiets gruwelijks kunnen doen? Dat was de vraag die elke Brit zich 25 jaar geleden stelde. Het lichaam van de tweejarige peuter James Bulger was zonet teruggevonden. Levenloos, met sporen van zware foltering en in tweeën gereten door een trein. De verbijstering werd nog groter toen de daders twee tienjarige jongens bleken te zijn. Het verhaal van een moord die als een schokgolf door de hele wereld ging.

Krantenkoppen in België

Koper gevonden voor omgevallen Silicon Valley Bank

Er is een oplossing gevonden voor Silicon Valley Bank (SVB), de bank uit Californië die twee weken geleden over de kop ging. Ze wordt gekocht door de bank First Citizens, zo heeft de Amerikaanse federale overheidsdienst FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) aangekondigd. First Citizens neemt de grootste delen over van de bank, waaronder de deposito’s en leningen, net als de

Lees meer »

ANALYSE. Dit stikstofakkoord is een serieuze gok van N-VA en CD&V

Dan toch. De Vlaamse regering slaagde er vrijdag op de valreep in een stikstofdeal te brouwen. N-VA en CD&V vonden elkaar door een belangrijk deel van de beslissing voor hen uit te schuiven. Tot 2025 geldt de stikstofregeling van Zuhal Demir. Vanaf dan die van Jo Brouns. Een beslissing over die omschakeling komt opnieuw op de regeringstafel, wellicht vlak voor

Lees meer »

Mensenrechtenactivisten willen VN-onderzoek naar vergiftigingen schoolmeisjes Iran

Twintig prominente mensenrechtenadvocaten uit Iran hebben maandag de VN opgeroepen onderzoek te verrichten naar het grootschalig vergiftigen van schoolmeisjes in Iran in de afgelopen maanden. Ze publiceerden een open brief waarin dringend wordt opgeroepen tot een onafhankelijk, gezamenlijk comité, bestaande uit experts van de beste VN-agentschappen op het gebied van volksgezondheid, kinderrechten en onderwijs.

Lees meer »

Internationaal Atoomenergieagentschap verontrust nadat stroomvoorziening kerncentrale Zaporizja weer uitvalt

Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft verontrust gereageerd nadat de stroomvoorziening van de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja vanmorgen opnieuw uitviel na een Russische raketaanval. Het is al de zesde keer dat de grootste kerncentrale van Europa door de oorlog moet overschakelen op noodstroomvoorziening met dieselgeneratoren. Intussen is de kerncentrale wel weer aangesloten op het stroomnet, meldt energiemaatschappij Ukrenergo.

Lees meer »

“Elke dag dat Bachmoet standhoudt, is in ons voordeel”, zegt Oekraïens kolonel

Volgens de bevelhebber van de landmacht van Oekraïne, Oleksandr Syrsky, is de verdere verdediging van de zwaar belegerde stad Bachmoet belangrijk vanuit strategisch oogpunt. “Elke dag dat we stad verdedigen, geeft ons de tijd om reserves aan te leggen en ons voor te bereiden op toekomstige offensieven”, zei de kolonel-generaal volgens een mededeling van het ministerie van Defensie in Kiev.

Lees meer »