Nieuwsfeed

Hoe begin je aan een voedselbos in eigen tuin? En waar moet je zeker op letten? Tuinexperte licht toe: “Zelfs in de winter kan je élke dag iets oogsten”

Wie geen zin heeft om altijd naar de supermarkt of pluktuin te lopen is misschien wel gebaat bij een voedselbos in eigen tuin. “Dat bestaat meestal uit 7 lagen, en uit elke laag kan je heel wat eetbaar groen, kruiden, fruit, bessen en noten halen”, legt onze tuinexperte Laurence Machiels uit. Hoe begin je daaraan? En waar moet je rekening mee houden? Ze deelt nuttige tips.

Krantenkoppen in België

VK en Nederland zeggen Internationaal Strafhof een miljoen toe voor onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne, conferentie bezig over extra steun

Zo’n dertig ministers van Justitie bespreken vandaag in Londen hoe ze het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag kunnen ondersteunen. Vooral voor het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne is hulp in de vorm van geld, mensen en spullen nodig. Initiatiefnemers Nederland en het Verenigd Koninkrijk zeggen alvast nog eens een miljoen euro en pond toe. Ze hopen dat ook andere

Lees meer »

Kevin Janssens van stoere rokkenja­ger tot stijlvolle presenta­tor: “Hij vult de leegte die Niels Destadsbader achterliet op VTM”

Kevin Janssens (43) is alomtegenwoordig op uw tv-scherm. Niet als acteur, maar als debuterend presentator in ‘Bestemming X’ én als jurylid in ‘The Masked Singer’. “Zo vult hij -samen met Jens Dendoncker- de leegte op die Niels Destadsbader achterliet op VTM”, aldus ‘Dag Allemaal’. Janssens bewijst dat hij als entertainer van alle markten thuis is, nadat hij eerder als acteur

Lees meer »

Pulp-bassist Steve Mackey (56) overleden

Bassist Steve Mackey van de Britse groep Pulp is overleden. De muzikant is 56 jaar geworden. De familie van Mackey meldt het nieuws donderdag op sociale media. Zijn vrouw Katie schrijft op Instagram dat de bassist de afgelopen drie maanden in het ziekenhuis lag zonder daarbij de reden te noemen.

Lees meer »

Yoshadiinho wint als eerste ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’: “Nu krijgt hij de kans om zijn droom waar te maken”

Een eer om ‘u’ tegen te zeggen. Yoshi (21) – beter gekend als Yoshadiinho – mag zich als allereerste ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’ noemen. De Antwerpenaar wist met zijn meeslepende moves en afrodans het publiek helemaal te veroveren. Iets waar Yoshi enorm trots op is. “Heel wat mensen uit mijn community appreciëren het dat ik de afrostijl aan Vlaanderen

Lees meer »

3 truffelzoekers in Syrië gedood, 26 burgers ontvoerd

Er zijn zaterdag drie personen om het leven gekomen en zeker 26 anderen ontvoerd bij een aanslag in het noorden van Syrië die aan terreurgroep IS toegeschreven wordt. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo uit het Verenigd Koninkrijk. De slachtoffers waren op zoek naar truffels in de woestijn.

Lees meer »

Met vergeten verzetshelden op café: “Ik denk dat de tijd rijp is om dit verleden in Vlaanderen bespreekbaar te maken”

Een verzetje in de kroeg? Voortaan kan het letterlijk, met vertelavonden in cafés waar kleinkinderen van verzetsmensen komen getuigen over heldendaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De primeur is nu donderdag voor Gent, later dit jaar volgen zeker al Antwerpen en Brugge. Initiatiefnemer Dany Neudt staat zelf te kijken van het enthousiasme dat ‘zijn’ verzet losmaakt. “Ik denk dat

Lees meer »

Hartverscheurend: beelden tonen hoe vrouw hond in vuilniscontainer gooit

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aries is een vrouw betrapt op het achterlaten van haar hond in een vuilniscontainer. Ze werd gefilmd door bewakingscamera’s in de wijk Villa Luro. Een buurtbewoner maakte een melding van het verwaarloosde dier bij de politie, waarna ze de hond redden. De viervoeter vond meteen ook een nieuwe thuis, want een van de agenten adopteerde

Lees meer »