Nieuwsfeed

Honderdduizenden manifestanten komen op straat voor toegankelijke gezondheidszorg in Spaanse hoofdstad Madrid

In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn honderdduizenden mensen, onder wie veel artsen en verpleegkundigen, op straat gekomen voor het behoud van een toegankelijke gezondheidszorg. De betogers zeggen dat het zorgsysteem wordt uitgekleed door de conservatieve regionale regering.

Krantenkoppen in België

“Mijn eerste medaille op m’n dertigste, niet slecht hé”: Julien Watrin, trouw lid van de Belgian Tornados, geniet met volle teugen van eerste individuele zilver op EK indoor

De derde medaille is binnen voor de Belgen op het EK indoor en die komt niet uit de lucht gevallen. Julien Watrin, al jarenlang een trouwe dienaar bij de Belgian Tornados, brak tenslotte al drie keer het nationale record op de 400m. En vanavond een vierde keer. Goed voor zilver, de eerste individuele medaille uit zijn carrière.

Lees meer »

Noorwegen wil grotere gasleveringen aan Europa nog jaren aanhouden

Noorwegen zal ook de komende jaren meer gas leveren aan Europa om het wegvallen van de Russische leveringen te compenseren. Dat heeft premier Jonas Gahr Støre vandaag verzekerd aan de zijde van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen tijdens een gezamenlijk bezoek aan het gasproductieplatform Troll A in de Noordzee.

Lees meer »

WUYTS & VLAEMINCK. “Van Aert ligt helemaal niet wakker van Van der Poel”

Zaterdag won Mathieu van der Poel de wielerklassieker Milaan-Sanremo. Geen nieuwe zege dus voor Wout van Aert, die derde werd. “Van der Poel zit wel degelijk in het hoofd van Van Aert”, vertelt Michel Wuyts in de podcast ‘Wuyts en Vlaeminck’. Voormalig wielrenner Jan Bakelants ziet het dan weer anders: “Wout ligt helemaal niet wakker van Van der Poel’. Luister

Lees meer »

“Hij gaf dat 13-jarige meisje cocaïne in ruil voor seks”: druggebruiker (29) bood vermiste tiener dagenlang onderdak, maar verkrachtte haar

Een 29-jarige man heeft donderdag een zware celstraf gekregen voor de verkrachting van een 13-jarig meisje, dat begin dit schooljaar zes dagen vermist was. Hij liet de tiener – die wist dat hij coke voor haar kon regelen – in zijn huis in Gent wonen. “U heeft haar gedrogeerd en misbruikt”, stelde de rechter. De twintiger zelf zag het anders.

Lees meer »

Sasha Rosen maakt comeback in musical van ontslagen dj Wanne Synnave: “Het is goed scenario, verder is hij niet betrokken”

Na zeven jaar staat Sasha Roosen, echtgenote van Romeo Davy Gillis, opnieuw in een musical. ‘If I Fall’ gaat over de gevaren van sociale media, sexting onder andere. Iets waaraan de schrijver van het scenario, Wanne Synnave (ex-MNM) zich schuldig zou gemaakt hebben. Hij zou seksueel getinte berichten naar minderjarigen gestuurd hebben en werd daarom aan de deur gezet door

Lees meer »