Nieuwsfeed

IN DE ZIEL KIJKEN van chocolatier Dominique Persoone: “Elke ochtend bonden de nonnen mijn armen vast. Alleen maar omdat ik linkshandig was”

Wie is de mens achter de bekende kop? En welke vragen heb je nodig om dat te ontrafelen? Psychiater Dirk De Wachter kraakte de code en ontwikkelde voor ons de ultieme vragen waarmee je werkelijk iedereen kan doorgronden. Deze week: chocolatier Dominique Persoone (54). Moeilijke jeugdjaren bij de nonnen maakten van hem de stoere boy die hij vandaag is. “Ik ben in mijn jeugd gestraft en vernederd geweest, dat kan je je niet voorstellen.”

Krantenkoppen in België

Veertig geografen willen uren aardrijkskunde behouden

Veertig geografen hebben in een open brief, gericht aan de twee grootste onderwijskoepels van Vlaanderen, aandacht voor het vak aardrijkskunde in het secundair onderwijs gevraagd. In de brief, waarover De Morgen maandag bericht, tonen ze hun bezorgdheid over het wegvallen van een aantal lesuren aardrijkskunde.

Lees meer »

Is een buurtsupermarkt zoals Carrefour Express echt zoveel duurder dan AD Delhaize? Onze journaliste vult haar winkelkar en test het uit

Spring jij regelmatig even binnen in een kleine express-supermarkt? Makkelijk is het zeker, maar het lijkt meestal alsof je voor meer geld met minder naar buitenkomt. Klopt dat ook? Onze journaliste deed de test en vulde haar winkelkar bij Delhaize Shop & Go en Carrefour Express en vergeleek die met exact dezelfde artikelen bij AD Delhaize en Carrefour Market. Is

Lees meer »

PORTRET. De ‘koningin van de boeren’ belooft de Nederlandse verkiezingen te winnen: “Drie dagen na de crematie van haar man was ze op een boerenprotest”

Nederland trekt vandaag naar de stembus en de gedoodverfde winnares is Caroline van der Plas (55), voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB). Ze trok met een tractor naar het Nederlandse parlement toen ze in 2021 verkozen werd. Ze werpt zich op als de beschermkoningin van de Nederlandse boeren en heeft een bloedhekel aan dierenactivisten. Wie is de vrouw die het Mark

Lees meer »

Hij kreeg asiel en leefde jarenlang met gezin in Willebroek. Nu is Syriër (38) ontmaskerd als oorlogsmisdadiger en IS’er

Een Syriër van 38 die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn land ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Jarenlang leefde hij met zijn gezin een ongestoord leven in Willebroek. Nu wil het federaal parket hem vervolgen voor oorlogsmisdaden en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Wie is de eerste

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Deze voormiddag laatste training voor afreis naar Zweden, waar De Bruyne en Tedesco vanavond spreken

Matchday -1 vandaag voor de Rode Duivels. Na een laatste training op Belgische bodem in de voormiddag reizen ze af naar Zweden, waar de Duivels morgen de EK-kwalificatiecampagne op gang trappen. Na aankomst zullen bondscoach Domenico Tedesco en kersvers aanvoerder Kevin De Bruyne de pers toespreken. Uiteraard zit u in onderstaande liveblog opnieuw op de eerste rij voor al het

Lees meer »