Nieuwsfeed

Is je hond een janker of blaffer? Dat zou hieraan liggen, zeggen wetenschappers

Wie al ooit gehuil hoorde in het bos, denkt ongetwijfeld meteen aan een wolf. Toch kunnen ook honden hetzelfde geluid maken, maar lang niet alle rassen. En dat heeft een interessant verklaring, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Krantenkoppen in België

Amerikaanse drone ‘botst’ met Russisch gevechtsvliegtuig: “Als dit een bemand toestel was geweest…”

Volgens het Pentagon heeft een Russisch gevechtsvliegtuig dinsdagochtend een Amerikaanse drone geraakt boven de Zwarte Zee. Het zou de eerste keer zijn dat Rusland en de Verenigde Staten rechtstreeks (en letterlijk) botsen in het kader van de oorlog in Oekraïne. Al ontkennen de Russen zelf dat er contact is geweest. Wie moeten we geloven? En welke gevolgen heeft dit incident?

Lees meer »

Chinese president Xi maandag voor staatsbezoek naar Rusland: “Verdieping van hun strategische samenwerking”

De Chinese president Xi Jinping brengt volgende week een staatsbezoek aan Rusland. Hij komt maandag voor zijn driedaagse bezoek naar Moskou, melden het Kremlin en het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Xi zal er maandag lunchen met de Russische president Vladimir Poetin. Het wordt een informele ontmoeting van de twee leiders. Dinsdag spreken ze elkaar opnieuw tijdens wat onderhandelingen wordt

Lees meer »

Ex-werknemers Plopsa teleurgesteld ondanks ontslag van CEO: “Geen enkel woord van excuses voor de slachtoffers. Dat is wrang”

Verschillende ex-werknemers reageren teleurgesteld op het persbericht dat Studio 100 dinsdagochtend de wereld instuurde, en waarmee CEO Steve Van den Kerkhof de laan werd uitgestuurd. “Dat de cultuur binnen Plopsa zal aangepakt worden, is een goeie zaak. Maar dat er met geen woord gerept wordt over de slachtoffers? Dat er zelfs niet eens over excuses gesproken wordt? Dat is wrang.”

Lees meer »

En plots is de politiek bang van Tiktok

Plots is iedereen bang van Tiktok, zo lijkt het toch. Ambtenaren van de federale en Vlaamse overheden mogen de Chinese app niet meer installeren op hun werktelefoons. En ook de ministers van de Waalse regering mogen dat niet meer, hoewel onze politici massaal op Tiktok aanwezig zijn.

Lees meer »

Blokkade distributiecentrum Delhaize opgeheven: vrachtwagens rijden weer uit en personeel weer aan de slag

Het distributiecentrum van Delhaize in Zellik (Asse) is niet meer geblokkeerd, dat bevestigt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver ons. “Sinds donderdagavond rijden er opnieuw vrachtwagens uit naar onze winkels. Ook de nachtploeg is opnieuw aan het werk gegaan. Of er opnieuw sociaal overleg gepland is, kan ik nog niet met zekerheid zeggen. Het belangrijkste is dat het distributiecentrum open is en er

Lees meer »

Besparen op laagste pensioenen, werkloosheidsuitkering en leefloon en meer accijnzen op tabak: hierover zit de regering samen

Wanneer u dit leest, buigen de federale topministers zich opnieuw over de begroting van 2023 én 2024. Naar verwachting wordt het een nieuw rondje armworstelen over de minimumpensioenen, werkloosheidsuitkeringen, leeflonen en andere sociale uitkeringen. Maar ook twee nieuwe bedrijfsbelastingen en twee accijnsverhogingen loeren om de hoek. Wat ligt er precies op tafel?

Lees meer »