Nieuwsfeed

KIJK. Gazali was net op tijd weg uit haar instortende huis tijdens aardbeving: ze toont vertederend haar dankbaarheid aan onze reporter Julie Colpaert

De Turkse gemeenschap probeert zo goed mogelijk de slachtoffers van de zware aardbeving in het land op te vangen. VTM-reporter Julie Colpaert stelde ter plaatse vast dat onder meer kerkbanken worden omgevormd tot bedden. Ook de oude Turkse vrouw Gazali had nood aan opvang. Ze is dankbaar en dat toonde ze op een erg mooie manier aan Julie Colpaert.

Krantenkoppen in België

Een olympiër die Joden opving in zijn kasteel en een economist die een aanslag beraamde op Léon Degrelle: zij waren de eerste helden van het Verzet

Bij de bevrijding van België wordt geschat dat zowat 150.000 landgenoten deelnamen aan het Verzet tegen de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Wel 45.000 van hen eindigden als politieke gevangene, maar liefst 15.000 vonden de dood. Wie waren nu die verzetshelden van het eerste uur? En waarom horen we nog zo weinig over hen en hun navolgers?

Lees meer »

ANALYSE. Zes maand na de dood van Queen Elizabeth: “Koning Charles heeft de touwtjes nog niet in handen”

De Britse koningin Elizabeth, de oudste en langst regerende monarch ter wereld, stierf exact zes maanden geleden op 96-jarige leeftijd. Dat betekent dat koning Charles III (74) vandaag een half jaar op de troon zit. Zes woelige maanden, waarin wel wat brandjes geblust moesten worden Hoe zitten de machtsverhoudingen bij de Windsors na dat half jaar? Onze royalty-expert Wim Dehandschutter

Lees meer »

‘Disney doekt metaverseteam op’

16:51 The Walt Disney Company doekt zijn metaverseteam op. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf houdt net als andere media- en technologiebedrijven de vinger op de knip en investeringen in de metaverse kome…

Lees meer »

Wikifin viert tiende verjaardag met Week van het Geld

Wikifin, het programma voor financiële educatie van beurswaakhond FSMA, viert zijn tiende verjaardag. Op maandag 20 maart start de Week van het Geld. Die is gevuld met tal van educatieve activiteiten, waar dit jaar meer dan 100.000 leerlingen van lagere en middelbare school aan deelnemen.

Lees meer »

Zuiden van stad Antwerpen krijgt alternatief duurzaam warmtenet: “Niet meer afhankelijk van één warmtebron”

De stad Antwerpen werkt aan alternatieven voor de ontwikkeling van een warmtenet in het zuiden van de stad. Oorspronkelijk was het plan om restwarmte te gebruiken van de ISVAG-verbrandingsoven in Wilrijk. Maar nu de toekomst van de oven op die locatie onzeker is geworden, is de stad op zoek gegaan naar alternatieven. Restwarmte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin en restwarmte

Lees meer »

Porsche-werknemers krijgen bonus van 9.050 euro

De werknemers van Porsche krijgen een bonus van 9.050 euro, na de sterke resultaten van de sportwagenfabrikant het voorbije jaar. Dat bevestigt een woordvoerster van het bedrijf woensdag in Stuttgart. De bonus is daarmee flink hoger dan de 7.900 euro in 2022.

Lees meer »

Het zit er bovenarms op tussen Trump en zijn favoriete nieuwszender

Mediamagnaat Rupert Murdoch, ceo van de Amerikaanse tv-zender Fox News, moest vorige week toegeven dat de zender systematisch leugens verspreidt voor meer marktaandeel. Tot inkeer leidt dat niet, integendeel. Sterpresentator Tucker Carlson lanceerde alweer een nieuwe complottheorie over de treinramp in Ohio. Wat zegt dat over Murdoch en Fox? En wat met de relatie met Donald Trump?

Lees meer »

Besparen op laagste pensioenen, werkloosheidsuitkering en leefloon en meer accijnzen op tabak: hierover zit de regering samen

Wanneer u dit leest, buigen de federale topministers zich opnieuw over de begroting van 2023 én 2024. Naar verwachting wordt het een nieuw rondje armworstelen over de minimumpensioenen, werkloosheidsuitkeringen, leeflonen en andere sociale uitkeringen. Maar ook twee nieuwe bedrijfsbelastingen en twee accijnsverhogingen loeren om de hoek. Wat ligt er precies op tafel?

Lees meer »

Veel Belgische gemeenten kampen met huisartsentekort ondanks hogere instroom

Veel gemeenten in België hebben momenteel te kampen met een tekort aan huisartsen, terwijl er in totaal eigenlijk wél genoeg huisartsen zijn. "Dat is omdat er een versnippering is van het artsenaanbod", zegt huisarts Ann Van den Bruel in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Tegelijkertijd is het aantal consultaties gestegen en vullen instromende huisartsen niet genoeg de huisartsen op

Lees meer »