Nieuwsfeed

KIJK. Harde kern Anderlecht saboteert toegangspoorten Lotto Park en laat boodschap achter: “Coucke en Wouter buiten”

Afgelopen nacht heeft een deel van BCS, de harde supporterskern van Anderlecht, zich laten gelden aan het Lotto Park. Het saboteerde de toegangspoorten van het stadion en beschilderde de hekken met teksten: “Coucke/Wouter buiten.” Nadat werknemers van paars-wit de boodschap in het wit hadden overschilderd, bracht BCS dezelfde zin gericht aan het bestuur opnieuw aan.

Krantenkoppen in België

Klimaatorganisaties protesteren tegen ethaankraker in Antwerpse haven naar aanleiding bezoek topman Ineos

De burgerbeweging Ineos Will Fall heeft in Antwerpen een protestactie gevoerd naar aanleiding van een bezoek van Jim Ratcliffe, de CEO van chemiebedrijf Ineos. Die was te gast op een evenement in de Stadsschouwburg. Op het Theaterplein waren er toespraken van verschillende klimaatorganisaties. De burgerbeweging protesteert tegen de bouw van een ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven.

Lees meer »

Vlaamse overheid blokkeert per direct toegang tot TikTok op computers en smartphones van personeel

De Vlaamse overheid blokkeert onmiddellijk de toegang tot TikTok op de computers en smartphones van het personeel van de overheid. Dat heeft Digitaal Vlaanderen, het digitaliseringsagentschap van de Vlaamse overheid, beslist op basis van veiligheidsadviezen. Vlaamse overheidsdiensten die zelf hun IT beheren krijgen het advies om dezelfde maatregelen te nemen “en hun medewerkers op te roepen de app te verwijderen”,

Lees meer »

1 op de 4 noemt zichzelf verslaafd aan zijn smartphone: hoe geraak je er vanaf? Onze tech-journalist Kenneth Dée geeft tips

We zitten elke dag gemiddeld 3 uur en 8 minuten op onze smartphone. Eén op de vier Vlamingen noemt zichzelf zelfs verslaafd aan zijn smartphone. Dat blijkt uit de Digimeter, het jaarlijks onderzoek naar ons mediagebruik. Hoe komt het dat we zo verslaafd zijn aan onze telefoon? En hoe kunnen we het gebruik verminderen? Onze tech-journalist Kenneth Dée geeft in

Lees meer »

Onze reporter heeft nostalgie naar de lockdown van drie jaar geleden, en dat blijkt niet eens zo uitzonderlijk

Drie jaar geleden scheen de zon, bakten we bananenbrood en sommeerden we onze postbode krom aan puzzels, cocktailglazen en homewear. De allereerste lockdown: een lente om nooit te vergeten. In slechte, maar ook in goede zin. Is het gênant dat ik een drupje nostalgisch ben naar mijn croque-monsieur-machine van 2020? Op therapie bij experts en lotgenoten. “Ik noem nostalgie de

Lees meer »

Stel hier uw vragen aan Conner Rousseau

Zondagmiddag is Conner Rousseau te gast bij Dany Verstraeten in VTM NIEUWS. Hebt u zelf nog een vraag voor de voorzitter van Vooruit over de asielcrisis, de hervorming van de belastingen of de pensioenen? Stel ze dan via onderstaand formulier.

Lees meer »

“Het is mijn verjaardag helemaal niet”: Lewis Capaldi even in de war tijdens zijn show in het Sportpaleis

Op bovenstaande videobeelden is te zien hoe enkele fans ‘Happy Birthday’ beginnen te zingen voor Lewis Capaldi (26) tijdens zijn concert in het Sportpaleis donderdag. De Schotse zanger was daardoor even in de war, want zijn verjaardag is pas in oktober. In de zaal zaten wel enkele jarigen, zoals de zeventienjarige Julia. Capaldi wenste haar een gelukkige verjaardag in een

Lees meer »