Nieuwsfeed

KIJK. Harde kern Anderlecht saboteert toegangspoorten Lotto Park en laat boodschap achter: “Coucke en Wouter buiten”

Afgelopen nacht heeft een deel van BCS, de harde supporterskern van Anderlecht, zich laten gelden aan het Lotto Park. Het saboteerde de toegangspoorten van het stadion en beschilderde de hekken met teksten. “Coucke/Wouter buiten”, viel te lezen. Inmiddels zijn de boodschappen overschilderd. Om 16u neemt Anderlecht het op tegen STVV. Het belooft een warme namiddag te worden.

Krantenkoppen in België

Wagner-baas wil zich kandidaat stellen voor Oekraïens presidentschap

Jevgeni Prigozjin, de baas van de Russische huurlingengroep Wagner, zegt zich kandidaat te willen stellen voor de Oekraïense presidentsverkiezingen volgend jaar. Een bijzondere uitspraak, die hoogstwaarschijnlijk als grap bedoeld is. Prigozjin klaagt namelijk al enige tijd bij het Russische ministerie van Defensie over het gebrek aan munitie.

Lees meer »

Drie doden bij Turkse droneaanval in Noord-Irak

Bij een Turkse droneaanval in het noorden van Irak zijn volgens Koerdische bronnen drie mensen om het leven gekomen. Het zou gaan om leden van een Jezidi-militie, die banden heeft met de in Turkije verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Dat meldt de antiterreureenheid van de Koerdische autonome regio.

Lees meer »

Amper groenten en fruit in Britse supermarkten

Door te weinig import vanuit Spanje en Noord-Afrikaanse landen, mogen Britten tijdelijk nog maar enkele stukken fruit en groenten in hun winkelkar leggen. Het weer in de importlanden is al enkele weken zeer slecht en dit is duidelijk zichtbaar in de supermarkten. Ook de Brexit heeft invloed op deze situatie, dat meldt VRT NWS.

Lees meer »

Zijn leger was hypermodern en uitstekend uitgerust, maar alleen op papier: hoe corruptie Poetin jarenlang op het verkeerde been zette

In de dagen voor de invasie waarschuwde elke militaire expert voor het machtige Russische leger. Er viel niet meer mee te spotten, zoals in de Sovjet-dagen. De aftandse wapens waren vervangen door een modern en trefzeker arsenaal. De lamme moloch was afgeslankt tot een efficiënt leger. Maar jarenlange corruptie had de militaire slagkracht uitgehold. President Poetin kreeg alleen te horen

Lees meer »

Ondanks alle waarschuwingen trekt Oekraïne zich niet terug uit Bachmoet en daar lijkt maar één verklaring voor

Zowel Oekraïne als Rusland gooit alles in de strijd om Bachmoet. Het is een vaststelling die westerse militaire analisten versteld doet staan. De Russische defensieminister Sjojgoe zei dinsdag dat de val van Bachmoet het begin van een reeks veroveringen zal zijn, wat zelfs Russische milbloggers niet geloven. Wat Kiev met de hardnekkigheid denkt te kunnen bereiken, is niet uitgesproken. Maar

Lees meer »

Piramide van Cheops blijft verbazen: waarheen leidt de ‘nieuwe gang’?

De piramide van Cheops oftewel de Grote Piramide blijft tot de verbeelding spreken. Het wereldwonder bestaat al 4.500 jaar, maar heeft nog steeds niet al zijn geheimen prijsgegeven. Deze week werden beelden getoond van een nieuwe gang. Waar leidt die heen? “Het is een fascinerende ontdekking die nog voor veel ophef kan zorgen”, zegt Marleen Reynders, egyptoloog aan de KU

Lees meer »

Herent stelt actieplan op om fraude in de toekomst te voorkomen

De gemeente Herent heeft een actieplan klaar om te voorkomen dat er in de toekomst gefraudeerd kan worden. Zo komen er strengere controles op belangenvermenging en de deontologische code voor schepenen en gemeenteraadsleden wordt aangepast. De gemeente neemt de maatregelen op vraag van de gouverneur, nadat het gemeentebestuur onder verscherpt toezicht werd geplaatst.

Lees meer »

Gat in Russische begroting nog groter dan gevreesd

Het Russische begrotingstekort voor dit jaar zou weleens groter kunnen uitvallen dan eerder gevreesd. Na de eerste twee maanden van 2023 bedraagt het tekort al 2,6 biljoen roebel (32,3 miljard euro), liet het ministerie van Financiën maandag weten. Dat is al bijna 90 procent van het geraamde tekort voor heel het jaar. In dezelfde periode vorig jaar was er nog

Lees meer »