Nieuwsfeed

KIJK. Knokpartijen en liefst 6 (!) rode kaarten: wedstrijd in vierde provinciale ontaardt helemaal

Trieste taferelen in vierde provinciale. Het duel tussen F.C. Dampoort en S.K.V. Oostakker ontaardde helemaal toen de bezoekers in het slot een penalty scoorden. Na knokpartijen op het veld deelde de scheidsrechter liefst zes rode kaarten uit. De wedstrijd werd stopgezet.

Krantenkoppen in België

Meer openbare toiletten en een toiletpas: CD&V komt met ‘toiletplan’

Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) vindt dat er in Vlaanderen te weinig aandacht is voor openbare toiletten. Daarom komt het parlementslid met een ‘toiletplan’. In dit plan pleit ze onder meer voor meer publieke en toegankelijke toiletten, voor een tool die alle informatie over die toiletten verzamelt en een uniforme toiletpas die de toegang tot sanitair voor mensen met bepaalde

Lees meer »

Professor strafrecht legt uit waarom voorstel Vlaams Belang om recht op wettige zelfverdediging uit te breiden, geen goed idee is

In Houthalen schoot een winkeluitbater een inbreker dood. Telkens als iemand het recht in eigen handen neemt, beroert dat Vlaanderen. Vlaams Belang diende daarop opnieuw een wetsvoorstel in om het recht op wettige zelfverdediging uit te breiden. Professor strafrecht Frank Verbruggen (KU Leuven) legt uit wat de gevolgen van die wetsaanpassing zouden kunnen zijn: “Kijk naar Amerika en je beseft

Lees meer »

In het Vlaams parlement discussieerde de politiek over stikstof. De boeren keken mee en werden er alleen maar bozer van: “En die mensen moeten over ònze toekomst beslissen?”

Ze zijn eigenlijk bozer vertrokken dan ze toegekomen waren. Meer ontgoocheld ook. En zelfs somberder over hun eigen toekomst – als dat al mogelijk was, nu het stikstofdossier al bijna een jaar als een molensteen rond hun nek hangt. Maar de boeren waren er, met velen, op de publiekstribune van het Vlaams parlement. “Ik ben blij dat CD&V het been

Lees meer »

Vakbond waarschuwt dat mogelijk tot dinsdag honderdtal Delhaizes gesloten blijft

Een “supermarktenstop” omdat er al zoveel supermarkten in ons land zijn. Die oproep lanceert ACV Puls in een persbericht naar aanleiding van Delhaizes intentie om alle winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. De christelijke bediendebond voegt er ook een pleidooi voor één statuut voor alle werknemers in de sector van supermarkten aan toe. Ondertussen blijven ook vandaag een honderdtal Delhaizes

Lees meer »

Eerste grote bosbrand van het jaar in Spanje

De eerste grote bosbrand van het jaar in Spanje heeft in het oosten van het land bijna 4.000 hectare in de as gelegd. Bij de bestrijding van de brand aan de grens tussen de regio’s Aragon en Valencia, die donderdag uitbrak, is vrijdag voor het eerst belangrijke vooruitgang geboekt.

Lees meer »