Nieuwsfeed

KIJK. Knokpartijen en liefst 6 (!) rode kaarten: wedstrijd in vierde provinciale ontaardt helemaal

Trieste taferelen in vierde provinciale. Het duel tussen F.C. Dampoort en S.K.V. Oostakker ontaarde helemaal toen de bezoekers in het slot een penalty scoorden. Na knokpartijen op het veld deelde de scheidsrechter liefst zes rode kaarten uit. De wedstrijd werd stopgezet.

Krantenkoppen in België

Niet alle Vivaldi-partijen zijn positief over fiscale hervorming van Van Peteghem: Bouchez (MR) valt over één maatregel

De meeste partijen van Vivaldi zijn voorzichtig positief over de fiscale hervorming die minister van Financiën Vincent Van Peteghem woensdag op de regeringstafel heeft gelegd. De CD&V-minister wil de nettolonen fors verhogen en dat budgettair compenseren door hogere lasten op consumptie en vermogen. Voorlopig schiet enkel MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op het plan.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Een aanslag, een steekpartij en vernielingen in een snackbar en nu een verijdelde aanslag met prominente rol van twee burgerwachten

Twee ‘behulpzame burgers’ hebben afgelopen nacht een mogelijke nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout. De twee mannen zagen een verdachte man ‘toevallig’ passeren en verwittigden de politie. Drie Nederlanders die mogelijk een bomaanslag probeerden te plegen, werden opgepakt. Maar later ook de behulpzame burgers zelf. De twee zijn familie van een jongeman die vorige week betrokken was bij een steekpartij in

Lees meer »

Wat zeggen vlekjes en scheurtjes op je teen- en vingernagels over je gezondheid?

Nagels kunnen verschillende afwijkingen vertonen. Maar waar komt dit andere uitzicht plots vandaan? En kunnen die puntjes, verkleuringen of inkepingen wijzen op een onderliggende ziekte? Dermatoloog Reinhart Speeckaert (UZ Gent) zet alle nageldefecten voor ons op een rijtje. “Als er onder de nagel een bruine streep nieuw is of geleidelijk aan groeit, kan er sprake zijn van een verborgen melanoom.”

Lees meer »

DE KLASFOTO. Zo zag acteur Axel Daeseleire eruit als kleine jongen. “De Daeseleires? Allemaal wildebrassen”

Dat presentator en acteur Axel Daeseleire (54) graag de grenzen aftast, zagen we in ‘Axel Opgelicht’ en ‘Eenmaal Andermaal’. Maar ook als klein mannetje stak hij graag kattenkwaad uit. Voor onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, haalt hij voor ons zijn beelden uit de seventies en stoute kinderlijke herinneringen boven. “Op de nieuwe school deed ik in het

Lees meer »

Evenepoel knuffelt na tweede ritzege in Catalonië met Oumi en… eindwinnaar Roglic: “We komen beter overeen dan de buitenwereld denkt”

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Catalonië afgesloten met een tweede ritzege. De wereldkampioen deed in Barcelona nog een ultieme poging om leider Primoz Roglic te onttronen, maar de Sloveen schreef het eindklassement op zijn naam. Die andere jonge Belg, Cian Uijtdebroeks, werd knap negende in het eindklassement van zijn eerste WorldTour-rittenkoers.

Lees meer »

Kind aan huis bij sjeiks in het Midden-Oosten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaanse topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”

Karen Shu (38) is de wanhoop nabij. Al anderhalf jaar wacht de Amerikaanse topchef op een verblijfsvergunning in ons land. Na de zoveelste weigering vreest ze het ergste, en dat terwijl haar nieuwe restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt elke avond volloopt: “Zo’n lijdensweg, en toch lijk ik er geen vat op te hebben.”

Lees meer »