Nieuwsfeed

KOERS KORT. Richard Carapaz is Ecuadoraans kampioen

De 29-jarige wielrenner Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) heeft zondag een leemte op zijn palmares opgevuld door het nationaal kampioenschap van Ecuador te winnen. In Tulcan bleef de olympische kampioen en ex-Girowinnaar (2019) na 178,8 kilometer de neven Jefferson Alveiro Cepeda (Caja Rural-Seguros RGA) en Jefferson Alexander Cepeda (EF Education-EasyPost) voor. Het is de eerste nationale titel op de weg voor Carapaz, het Ecuadoraans kampioenschap tijdrijden won hij vorig jaar wel al eens.

Krantenkoppen in België

De veelbesproken kamp van 12 miljoen tussen Jake Paul en Tommy Fury: hoe het fenomeen ‘YouTube-boksen’ een sport promoot én te kijk zet

Een purist zal het ‘een kamp tussen sukkels’ vinden. Bokslegende Mike Tyson geeft wél zijn zegen. Zoals Cristiano Ronaldo zit u zondagavond bij HLN (rond 22u30) op de eerste rij: abonnees kunnen het langverwachte gevecht tussen de Amerikaanse YouTuber Jake Paul en de Britse bokser Tommy Fury hier gratis live bekijken. Tussen hype en honger naar onvergetelijke (sport)momenten lichten wij

Lees meer »

Vernietigend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutioneel racistisch, homofoob en vrouwonvriendelijk

De Metropolitan Police, het politiekorps van Groot-Londen in het Verenigd Koninkrijk, is institutioneel racistisch, misogyn en homofoob. Dat blijkt uit een vernietigend rapport waartoe toenmalig hoofd van het korps Cressida Dick in 2021 opdracht gaf in de nasleep van de moord op de Londense vrouw Sarah Everard. Zij werd in maart van dat jaar ontvoerd, verkracht, vermoord en verbrand door

Lees meer »

Kamertje boeken in de boekenwinkel

19:10 Met ‘150 Bookstores you need to visit before you die’ reis je langs pareltjes, pralinedoosjes, paleizen vol boeken, waar je eerst naar de winkel kijkt – buiten of binnen of beide – en dan pas naar het…

Lees meer »

Nederlanders trekken naar de stembus: haalt BoerBurgerBeweging slag binnen?

Vandaag/woensdag trekken onze noorderburen naar de stembus voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Ruim dertien miljoen kiesgerechtigden hebben nog tot 21.00 uur vanavond om hun voorkeur uit te brengen. Het blijft afwachten of de rechts-liberale VVD, de partij van premier Mark Rutte, haar hegemonie weet te behouden of zoals verwacht, in de klappen zal delen.

Lees meer »

Noorwegen wil grotere gasleveringen aan Europa nog jaren aanhouden

Noorwegen zal ook de komende jaren meer gas leveren aan Europa om het wegvallen van de Russische leveringen te compenseren. Dat heeft premier Jonas Gahr Støre vandaag verzekerd aan de zijde van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen tijdens een gezamenlijk bezoek aan het gasproductieplatform Troll A in de Noordzee.

Lees meer »

Dag van de waarheid voor stikstofakkoord? “Kabinet-Jambon zegt dat het vandaag moet gebeuren” 

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn regering nog niet samengeroepen om te beslissen over het stikstofdossier. Voorlopig houdt hij het nog steeds bij aparte gesprekken over het "deblokkeringsvoorstel" dat door het kabinet van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is opgesteld. "Maar op het kabinet van Jambon steken ze niet onder stoelen of banken dat het vandaag moet gebeuren",

Lees meer »

Minister-president Jan Jambon roept op: “Alstublieft, laten we nu de rangen sluiten, in het belang van Vlaanderen”

In een opmerkelijke toespraak tot het Vlaams Parlement heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de partijen uit zijn regering opgeroepen om de rangen te sluiten en zijn compromisvoorstel voor een stikstofakkoord goed te keuren. Hij geeft toe dat dit in consensus moeten gebeuren en roept N-VA, Open VLD en CD&V op om de rangen weer te sluiten. De oppositie is

Lees meer »

Van dé grootverdiener over ‘de nieuwe ster’ tot ploegmaats die niet meer met elkaar praten: maak kennis met de F1-grid van 2023

Zondag begint in Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen. Op de grid is behoorlijk wat veranderd: amper vier van de tien teams komen aan de aftrap met hetzelfde duo als een jaar geleden. Tijd voor een troepenschouw. Wie zijn de uitdagers van Verstappen, wie kan verrassen, wie zijn de grootverdieners en welke twee ploegmaats kunnen al een tijdje niet meer door

Lees meer »