Nieuwsfeed

Lachaert: ‘Tijd om Oekraïense vluchtelingen sneller naar werk te begeleiden’

14:00 De bijstand aan Oekraïense vluchtelingen kost de overheid momenteel een half miljard per jaar, veel meer dan voorzien. Egbert Lachaert (voorzitter Open Vld) lanceert daarom een voorstel om de OCMW-bi…

Krantenkoppen in België

Vlaanderen onderzoekt kruispunt in Gent dan toch na zware aanrijding, binnenkort al kleine aanpassingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), zal binnenkort aan het kruispunt Keizerpoort in Gent een stopstreep voor het autoverkeer verleggen. Zo moeten zwakke weggebruikers beter zichtbaar zijn. Er is ook een onderzoek opgestart voor grotere aanpassingen, die komen er ten vroegste over enkele maanden. Gisteren blokkeerden 200 actievoerders het kruispunt met de oproep om extra maatregelen na een zware aanrijding

Lees meer »

Ultraloper Karel Sabbe terug thuis na zenuwslopende Barkley Marathons: “Naar het werk lopen zit er even niet in”

Zondagmiddag werd Barkley Marathons-finisher Karel Sabbe warm onthaald door vrienden en familie in Vichte, nadat hij twee uur eerder in Zaventem weer voet op Belgische bodem had gezet. De ultraloper genoot van het weerzien en verlangde stiekem al naar zijn eigen bed. Maandag start de tandarts opnieuw zijn dagelijkse routine, al zit van Anzegem naar de praktijk in Ronse lopen

Lees meer »

Duitse minister wil nieuwe gas- en mazoutketels volledig verbieden

De Duitse minister van Energie Robert Habeck wil vanaf volgend jaar de installatie van nieuwe verwarmingsinstallaties op aardgas en stookolie verbieden in Duitsland. Donderdag beloofde hij miljarden steun voor de bevolking, maar sommige coalitieleden zoals de liberale FDP blijven kritisch. Minister van Financiën Christian Lindner noemde de economische en sociale gevolgen van dit plan eerder nog “desastreus”.

Lees meer »

Porsche-werknemers krijgen bonus van 9.050 euro

De werknemers van Porsche krijgen een bonus van 9.050 euro, na de sterke resultaten van de sportwagenfabrikant het voorbije jaar. Dat bevestigt een woordvoerster van het bedrijf woensdag in Stuttgart. De bonus is daarmee flink hoger dan de 7.900 euro in 2022.

Lees meer »

Amper enkele dagen na het annuleren van z’n wereldtournee zingt Justin Bieber plots op Amerikaans festival

Justin Bieber (29) heeft zaterdagavond zijn opwachting gemaakt op het Rolling Loud Festival in Californië. De zanger dook op tijdens de set van rapper Don Toliver, zo is op beelden te zien. De twee brachten hun nieuwe nummer ‘Private Landing’. Het gastoptreden is verrassend, want enkele dagen geleden kondigde de popster nog aan dat hij z’n wereldtournee annuleert. Ook z’n

Lees meer »