Nieuwsfeed

Leger VS haalt voor vierde keer in korte tijd ongeïdentificeerd object neer: vormde geen militaire bedreiging

Het Amerikaans leger heeft een ongeïdentificeerd object boven het Huronmeer aan de grens met Canada uit de lucht geschoten. Het object viel in het meer en er zijn geen aanwijzingen van bijkomende schade, zo melden media in de VS. Het is de vierde keer op korte tijd dat de Amerikanen ‘vliegende voorwerpen’ in het Amerikaanse en Canadese luchtruim hebben onderschept. Volgens een hoge regeringsfunctionaris vormde het object geen “militaire bedreiging”.

Krantenkoppen in België

Corruptieonderzoek naar ex-politiebaas Glenn Audenaert wordt pas na gerechtelijk verlof gepleit

De zaak rond ex-politiebaas Glenn Audenaert, die na meer dan tien jaar onderzoek, procedurefouten en vertragingen eind vorig jaar verwezen werd naar de strafrechter, wordt pas in september gepleit voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. Audenaert moet zich verantwoorden voor passieve corruptie, witwassen, schending van het beroepsgeheim, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.

Lees meer »

De laatste zwembeurt voor De Kleine Dender anderhalf jaar de deuren sluit? Die was voor Izzy en Pixie “Emotionele dag, maar ze toverden lach op ons gezicht”

Zwembad De Kleine Dender in Ninove sluit voor ongeveer anderhalf jaar de deuren voor een grote renovatie. Hoewel de laatste dag emotioneel was voor het personeel, zorgde de laatste activiteit maandag ook voor heel wat lachende gezichten. Honden mochten als allerlaatste zwemmers vóór de tijdelijke sluiting een plons nemen in het zwembad.

Lees meer »

Daar is de Vlaamse BBB: “Als ik zie wat er leeft, dan is hier eenzelfde effect als in Nederland mogelijk”

Niet de BoerBurgerBeweging, maar wel BoerBurgerBelangen. Het is de Vlaamse variant van de Nederlandse partij die het politieke landschap bij onze noorderburen door elkaar heeft geschud. Gangmaakster hier is Tine Hermans uit Merksplas. Zij komt uit de landbouw en legt ondertussen contacten met gelijkgezinden overal in Vlaanderen. “Als ik zie wat er leeft, dan is hier eenzelfde effect als in

Lees meer »

Achtervolgde inbrekers crashen tegen gevel aan rotonde: “Bestuurder en zijn kompaan sloegen meteen op de vlucht toen ik buitenkwam”

Een achtervolging op een verdacht voertuig met Franse nummerplaat is maandagmiddag geëindigd bij de rotonde aan de IJzeren Poort in Marke. De rotvaart waarmee de inzittenden op de vlucht waren, dreef hen van de weg. Hun auto strandde tegen de gevel van een woning. Beide mannen werden opgepakt. “Gelukkig heb ik een zeer stevige voorgevel, want dit kon verkeerd aflopen”,

Lees meer »

Dassen leggen deel Nederlands treinverkeer stil

In Nederland ligt het treinverkeer op verschillende plaatsen stil door dassen die zich hebben ingegraven onder de sporen. Zo rijden er een week lang geen treinen tussen Den Bosch en Eindhoven, het spoor kan namelijk verzakken door de burcht die de dassen eronder hebben gebouwd. De spoorbaan en de ondergrond moeten worden hersteld, maar het is nog allerminst zeker of

Lees meer »

OPROEP. Heb jij ook moeite om de huur te betalen?

De huurprijzen gaan in stijgende lijn. Huren is vandaag fors duurder dan in 2021, blijkt uit nieuwe cijfers van makelaarsfederatie CIB. De grote vraag naar energiezuinige woningen en de krapte op de huurmarkt drijven de prijs op. Daarom zoeken we mensen die willen getuigen over hoe huren voor hen stilaan heel moeilijk of zelf onbetaalbaar wordt.

Lees meer »

Vrouwen met borstkanker lopen in sommige ziekenhuizen 44% meer risico om te sterven: naar welk ziekenhuis ga je het best?

Je overlevingskans als borstkankerpatiënt hangt in ons land af van… het ziekenhuis waar je terechtkomt. “Duizenden vrouwen per jaar krijgen zo niet de beste zorg”, zegt Roos Leroy van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg. Kom op tegen Kanker dringt aan op transparantie, minister van Volksgezondheid Vandenbroucke (Vooruit) kondigt maatregelen aan, “maar dat kost tijd”. Waar kan je intussen op

Lees meer »

Haalt klimaatverandering ook jouw vakantieplanning overhoop? “In de zomer naar Zuid-Europa op reis, dat wordt almaar problematischer”

Spanje kent recordtemperaturen tot boven de 30 graden en de droogte in Zuid- en Noord-Italië baart ongemeen vroeg op het jaar zorgen. Zal de klimaatverandering ons ook komende zomer op onze favoriete reisbestemmingen met hitte, droogte en watertekorten opzadelen? “Voor de zomer kan je beter beginnen uitkijken naar andere vakantieoorden”, stelt klimaatexpert Pieter Boussemaere.

Lees meer »