Nieuwsfeed

Liesl (26) verdient 3.000 à 3.300 euro netto als zelfstandig vroedkundige en als slaapcoach: “In onze praktijk heeft iédereen een bijverdienste”

Liesl Ost (26) begon haar carrière als vroedkundige vol enthousiasme. Met iets té veel enthousiasme zou je zelfs kunnen zeggen, want na drie jaar voelde ze zich compleet overrompeld door de vele ballen die ze in de lucht moest houden. “Zo kon het niet blijven duren, dus ik besloot om minder klanten aan te nemen en me daarnaast te specialiseren in online baby- en kinderslaapcoaching. Ook al omdat je als geconventioneerd vroedkundige erg weinig verdient.”

Krantenkoppen in België

Is ook België een doelwit voor spionnen?

Een verbod op Tiktok voor personeel van de Europese Commissie door zorgen over de cyberveiligheid en een spionageballon die boven de VS zweeft. Het nieuws werd de voorbije weken gedomineerd door spionage. Is ook ons land een doelwit voor spionnen? Journalist Sofie Hens legt uit.  

Lees meer »

“Hij liet de hond aan haar open wonden likken”: zoon (59) riskeert celstraf voor mishandeling en verwaarlozing van bejaarde moeder (80)

Ze moest leven tussen de uitwerpselen van haar hond, slapen in lakens die nooit gewassen werden en kreeg enkel een kommetje soep te eten. Een 59-jarige man uit Balen riskeert een celstraf voor zware mishandeling en verwaarlozing van zijn 80-jarige moeder. De advocaat van de beklaagde ziet het allemaal als één groot complot. “En moeten de thuisverpleegkundigen niet vervolgd worden

Lees meer »

Is Maksim Stojanac van ‘#LikeMe’ Leeuw in ‘The Masked Singer’? “Mijn vrienden bellen mij bijna constant met die vraag”

Vier jaar geleden leerde Vlaanderen Maksim Stojanac kennen als de knappe hunk ‘Vince Dubois’ in ‘#LikeMe’, maar nu wordt het tijd dat we ook de echte Maksim leren kennen. Na zijn solodebuut vorig jaar, met zijn eerste album ‘MAKSIM’, volgt nu de single ‘Onder Invloed’. Daarmee wordt een tweede plaat dus bevestigd. Hij stelde zijn nieuwste werk voor door een

Lees meer »

CD&V mikt met gemeenschapscongres op “zij die zich vergeten voelen”

CD&V wil opkomen voor "zij die zich vergeten voelen" in het landelijke Vlaanderen. Dat heeft de partij beslist op het gemeenschapscongres onder het motto "Respect". De partij scherpt er haar kernwaarden aan en lanceert nieuwe partijstandpunten. Zo wil ze dat basisdiensten beschikbaar blijven en komt ze op voor wie niet mee is met de digitalisering.

Lees meer »

Is het uur op je smartphone of laptop altijd correct?

Bijna 150.000 mensen belden vorig jaar nog de sprekende klok van telecomoperator Proximus. Deze telefoonlijn leest de exacte tijd voor, zodat jij je wekker en horloge steeds juist kan instellen. Maar waarom is dit in deze digitale tijden nog nodig? Is het uur dat op onze gsm’s, tv’s en laptops vermeld staat dan niet altijd correct?

Lees meer »

ANALYSE. Dit stikstofakkoord is een serieuze gok van N-VA en CD&V

Dan toch. De Vlaamse regering slaagde er vrijdag op de valreep in een stikstofdeal te brouwen. N-VA en CD&V vonden elkaar door een belangrijk deel van de beslissing voor hen uit te schuiven. Tot 2025 geldt de stikstofregeling van Zuhal Demir. Vanaf dan die van Jo Brouns. Een beslissing over die omschakeling komt opnieuw op de regeringstafel, wellicht vlak voor

Lees meer »