Nieuwsfeed

LIVE. 1-0! Anderlecht klimt verdiend op voorsprong, Raman breekt de ban tegen STVV

Een deel van de harde supporterskern van Anderlecht liet zich gelden in het Lotto Park. “Coucke/Wouter buiten”, viel te lezen. Vandenhaute en Coucke tekenen ondanks de onrust present in het stadion. Zien zij Anderlecht winnen tegen STVV? Volg het in onderstaande liveblog.

Krantenkoppen in België

RECONSTRUCTIE. De maandenlan­ge revalida­tie van Tiesj Benoot: “Hij is als een completere atleet uit zijn blessure gekomen”

In het najaar twijfelde hij nog of hij ooit nog renner zou worden. Ondertussen heeft hij Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen en is hij straks ook kopman in de Strade Bianche. Zeven maanden na zijn botsing op training blijkt Tiesj Benoot (28) “een completere atleet” dan ooit. Het verhaal van een lange en saaie revalidatie met een gelukkige afloop, en een kapbeurt voor

Lees meer »

‘Kattenman van Aleppo’ redde honderden kattenlevens tijdens Syrische Burgeroorlog, nu haalt hij ook katten vanonder het puin na de aardbevingen in Syrië

De ‘Kattenman van Aleppo’ redde door de jaren heen honderden katten uit noodsituaties in Syrië. Hij begon zijn reddingsacties tijdens het begin van de Syrische Burgeroorlog in 2011 en zet die acties nu ook verder in het rampgebied van de aardbevingen in Syrië begin februari. Met zijn team van zes redde hij al meer dan veertig gewonden katten in de

Lees meer »

Vlaamse regering lijkt tegen de (stikstof)muur te lopen

Een stikstofakkoord sluiten en de Vlaamse regering herlanceren, of een kruis maken over de coalitie met N-VA, CD&V en Open VLD. Dat is de keuze waar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zondagavond de Vlaamse christendemocraten voor stelde. Jambon werkte een ultiem voorstel uit en zette CD&V voor het blok: springen of niet. De vergadering van de waarheid is nog altijd

Lees meer »

De democratie is wereldwijd in gevaar: geen enkele regio ontsnapt

De democratie dreigt wereldwijd in een sukkelstraatje te belanden. Volgens het jaarlijkse democratierapport leven nu 5,7 miljard mensen – een goede 72 procent van de wereldbevolking – onder een autoritair bewind. Voor het eerst in twintig jaar zijn er meer autocratieën dan democratieën. En toch is de toekomst niet helemaal somber.

Lees meer »

Poetin krijgt te horen dat nucleaire ijsbreker niet gebouwd kan worden zoals voorzien nadat Rusland zelf cruciale fabriek in Oekraïne bombardeerde

De Russische president Vladimir Poetin heeft te horen gekregen dat zijn prestigieuze nucleaire ijsbreker ‘Rossiya’ niet gebouwd kan worden zoals gepland. Dat meldt de Russische zakenkrant ‘Kommersant’. Oorzaak is dat de staalfabriek in Oekraïne die grote rompcomponenten voor het vlaggenschip moest maken, zwaar beschadigd is geraakt bij een bombardement. Dat werd uitgevoerd door Rusland zelf.

Lees meer »

Waarom er geen einde komt aan het lijden in Oost-Congo

In de buurt van Goma in de Congolese provincie Noord-Kivu is het nog maar eens kommer en kwel. Overbevolkte vluchtelingenkampen, cholera, verkrachtingen en moorden. VRT NWS zet er deze dagen de schijnwerpers op. Maar onder die miserie zitten complexe grondoorzaken: etnische spanningen, winstbejag en politieke spelletjes met veel medeplichtigen. Een analyse.

Lees meer »

Heel groen, weinig winst

17:51 Elektrische auto’s mogen populair zijn, klassieke automakers hebben de grootste moeite er geld aan te verdienen. Europa’s grootste autobouwer Volkswagen mag dinsdag uitleggen hoe hij dat probleem zal …

Lees meer »

VUB-rapport zoekt alternatieven ontwikkelingssamenwerking: “We moeten erkennen dat we koloniale geschiedenis hebben”

De koloniale aanpak overheerst op alle niveaus van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Dat staat in een rapport van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) over de Belgische ontwikkelingssamenwerking. "We moeten erkennen dat we een koloniale geschiedenis hebben", duidt professor Tom Vanwing (VUB), "de onderliggende procedures, structuren, en machtsrelaties die daaruit voortvloeien, moeten veranderen".

Lees meer »