Nieuwsfeed

LIVE. 1-0: buigt KV Oostende scheve situatie nog om op bezoek bij Zulte Waregem?

Zulte Waregem en KV Oostende kijken elkaar in de ogen in een duel om het behoud. Essevee leidt met 1-0 na een vroeg doelpunt van Zinho Gano.

Krantenkoppen in België

Zeven NAVO-lidstaten geven zeker 2 procent uit aan defensie, België bengelt onderaan: “We moeten méér doen, en sneller”

Slechts zeven van de 30 NAVO-lidstaten hebben vorig jaar de doelstelling gehaald om zeker 2 procent van hun bruto binnenlands product (bbp) uit te geven aan defensie. Dat blijkt uit cijfers die NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft bekendgemaakt. Ook België haalt de doelstelling niet. Het defensiebudget van ons land is weliswaar opgevoerd, maar blijft het op twee na laagste van alle

Lees meer »

Celstraffen tot 4 jaar voor ontvoering van twintiger in Merksem

Drie Brusselaars hebben van de rechtbank in Antwerpen celstraffen tot 4 jaar gekregen voor de ontvoering van een man in Merksem. Vorig jaar kon de politie het slachtoffer, een twintiger uit Wommelgem, uit de koffer van een auto bevrijden, nadat die gecrasht was in Merksem. Volgens het slachtoffer was het motief voor de afrekening dat hij tijdens een feestje in

Lees meer »

“Voor een leasing die een particulier 121 euro per maand zou kosten, betaalt een werknemer netto niet eens 60 euro”: dit moet je weten over fietsleasing

Steeds meer Vlamingen vinden hun weg naar de fiets, en die is steeds vaker elektrisch. Bovendien wordt die fiets ook alsmaar vaker geleased in plaats van aangekocht. Maar wat houdt zo’n fietsleasing eigenlijk in? En is het altijd interessant? “In een perfecte situatie wordt je fiets meer dan de helft goedkoper”, analyseert onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn.

Lees meer »

KIJK. Chaos in Madrid: Peruaanse nationale ploeg raakt slaags met politie

In Madrid is een goedbedoelde sfeeractie daags voor de oefenmatch tussen Peru en Marokko helemaal uit de hand gelopen. Enkele honderden Peruaanse fans wilden hun voetbalhelden verrassen voor het hotel, maar de Spaanse politie raakte de controle kwijt. Toen een agent Yotu – een van de sterspelers – verwarde met een supporter, werden er klappen uitgedeeld.

Lees meer »

Russische kruisraketten vernietigd bij ontploffing op de Krim, zegt Oekraïne

Bij een ontploffing op de Krim zijn Russische kruisraketten vernietigd. Dat zegt het Oekraïense ministerie van Defensie. De lokale pro-Russische autoriteiten op de Krim bevestigen dat niet, maar hebben het over een drone-aanval, waarbij een man gewond raakte. Oekraïne zegt niet expliciet dat het achter de aanval zit, maar doet dat nooit, wanneer er doelwitten op de Krim worden geraakt.

Lees meer »

KIJK. “De belangrijkste les voor Evenepoel is een positieve: met zijn spurt kan hij Roglic kloppen. Een echt wapen”

“De belangrijkste les die Remco Evenepoel richting Giro kan meepakken uit de Ronde van Catalonië, is een positieve: hij heeft bewezen een spurt te hebben waarmee hij Roglic kan kloppen. Als er gespurt moet worden voor de bonificaties, is dat een heel belangrijk wapen.” Dat zegt onze wielerman uit de Ronde van Catalonië, Maxim Goethals, in bovenstaand fragment uit HLN

Lees meer »

Gentse jongeren filmen hoe ze ‘liefdesrivaal’ slaan en bewusteloos achterlaten: “Geklopt tot hij vreemde geluiden begon te maken”

Vijf Gentse jongeren, allemaal niet ouder dan 22 jaar, riskeren elk een celstraf van drie jaar wegens een brutale vechtpartij en diefstal. Het slachtoffer bleek een kennis te zijn die tegen hun zin contact had met een meisje. Om hem een lesje te leren trokken ze naar zijn woning in Wachtebeke, waar hij in elkaar getimmerd werd. De vechtpartij werd,

Lees meer »