Nieuwsfeed

LIVE. Meteen kans voor Amuzu, Wouter Vandenhaute en Marc Coucke tekenen ondanks onrust present in het Lotto Park

Een deel van de harde supporterskern van Anderlecht liet zich gelden in het Lotto Park. “Coucke/Wouter buiten”, viel te lezen. Vandenhaute en Coucke tekenen ondanks de onrust present in het stadion. Zien zij Anderlecht winnen tegen STVV? Volg het in onderstaande liveblog.

Krantenkoppen in België

Hoeveel proteïnen eet je best als je sport? En moet je op je voeding letten? Sportdiëtiste deelt 3 schema’s voor beginnende én gevorderde sporters

Staat binnenkort de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je gewoon werken aan je conditie in de fitness? “Als je wat je eet afstemt op je sport, zullen je trainingen écht veel beter gaan”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt tips die ze anders aan haar cliënten geeft, stelt drie nuttige voedingsschema’s op én geeft drie recepten voor

Lees meer »

“Hype rond bordspellen is niet over, maar in crisistijden schrap je luxeproducten”

Het is niet zozeer de liefde voor bordspellen die bekoeld is, maar de portemonnee. Dat klinkt uit de Vlaamse bordspelsector nu Cartamundi, de internationale speelkaarten- en bordspellenfabrikant uit Turnhout, de productie van haar bordspellen fors besluit af te bouwen. Volgens het bedrijf is de hype rond bordspellen na corona gaan liggen, maar daar zijn uitbaters van spelletjeswinkels het dus niet

Lees meer »

CHECK – Is stikstof schadelijk voor pimpelmeesjes?

Het stikstofbeleid was bij de Nederlandse verkiezingen een prominent onderwerp. Op sociale media ontstond heel wat hilariteit rond een fenomeen dat in een verkiezingsdebat werd aangehaald als het gevolg van te veel stikstof: pimpelmezen die door hun pootjes zakken. Toch klopt dat verhaal.

Lees meer »

Kate Ryan openhartig over eetstoornis in ‘Viva La Feta’: “Als ik niet wilde eten, gaf me dat een goed gevoel”

Ontwapenende televisie vanavond in ‘Viva La Feta’. Gastheren Otto-Jan Ham (44) en Jani Kazaltzis (43) ontvangen niemand minder dan Kate Ryan (42). De Kempische wereldster toont zich van haar meest kwetsbare kant, en blikt in het programma terug op de meest moeilijke periode uit haar bestaan. “Door niet te eten herwon ik een soort controle over mijn leven. Maar na

Lees meer »

Haalt klimaatverandering ook jouw vakantieplanning overhoop? “In de zomer naar Zuid-Europa op reis, dat wordt almaar problematischer”

Spanje kent recordtemperaturen tot boven de 30 graden en de droogte in Zuid- en Noord-Italië baart ongemeen vroeg op het jaar zorgen. Zal de klimaatverandering ons ook komende zomer op onze favoriete reisbestemmingen met hitte, droogte en watertekorten opzadelen? “Voor de zomer kan je beter beginnen uitkijken naar andere vakantieoorden”, stelt klimaatexpert Pieter Boussemaere.

Lees meer »

Luc Van der Kelen over het woke-incident in de Arenberg: “Eens je begint met het herschrijven van de geschiedenis, weet je niet waar het stopt”

De Arenbergschouwburg domineerde deze week het Antwerpse nieuws omwille van vier portretten van witte mannen, weggezet met een zeker dedain als “niet-woke”, en sindsdien verdwenen uit de trappenhal van het theater. En wat domineerde in dezelfde periode het (inter)nationale nieuws? Stikstof, het dure leven, een aardbeving… U mag kiezen. Een heel verschil.

Lees meer »

Documentaire onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

De bemanning van een United Airlines-vlucht is er stellig van overtuigd dat hun vliegtuig als vijfde kamikazetoestel had moeten dienen op 9/11. Vier passagiers in eerste klasse gedroegen zich die ochtend verdacht en wilden zo snel mogelijk vertrekken. In het vliegtuig ernaast werden later snijmessen teruggevonden. Mogelijk beging een medeplichtige die de terroristen tijdens de voorbereiding moest helpen een cruciale

Lees meer »

Twintigtal lijken van jongeren gevonden in Congolese rivier

Een twintigtal levenloze lichamen van jongeren zijn teruggevonden in een rivier in Lubumbashi, de tweede stad van Congo. Verscheidene anderen zijn als vermist opgegeven. Vermoedelijk werden ze het slachtoffer van het optreden van de Congolese veiligheidstroepen. Dat meldt de nieuwssite Actualité.cd.

Lees meer »