Nieuwsfeed

LIVE VELDRIJDEN. Van Empel pakt in Lille haar eerste zege in regenboogtrui

Recreatiedomein De Lilse Bergen is het decor voor de voorlaatste manche van de X2O Badkamers Trofee. Wereldkampioene Fem van Empel won zonet bij de vrouwen elite voor het eerst in haar regenboogtrui. En om 15u is het dan aan de elite mannen. Eli Iserbyt leidt comfortabel in het klassement en kan een flinke optie nemen op zijn derde eindzege in vier jaar. Lukt dat ook? Volg het op deze pagina!

Krantenkoppen in België

Hoe de romance tussen N-VA en CD&V na 20 jaar eindigt in een bittere breuk: “Zij heeft een vechtersmentaliteit binnengebracht”

De Vlaamse regering heeft een akkoord over stikstof, maar niet zonder afgelopen week haar diepste crisis ooit te beleven. Die draaide niet alleen om stikstof, het werd een strijd op leven en dood tussen twee partijen. En zeggen dat CD&V en N-VA ooit samen een kartel vormden, afgesloten op … 14 februari. Ze stonden samen op verkiezingsaffiches en vierden samen

Lees meer »

Wereldprimeur in Mol: onderzoeksreactor draait als eerste ooit op lager verrijkt (en dus veiliger) uranium

In het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol (SCK) is een belangrijke stap vooruit gezet tegen de verspreiding van kernbrandstof voor atoomwapens. Voor het eerst heeft de onderzoeksreactor van het SCK gedraaid op lager verrijkt uranium. Lager verrijkt uranium is veiliger dan hoogverrijkt uranium omdat je er moeilijker kernwapens uit kunt maken. Maar het is eigenlijk niet geschikt voor de reactor.

Lees meer »

‘Ook voor de groepsfoto laat CD&V op zich wachten’

Na de persconferentie over het stikstofakkoord poseerden de topministers voor een groepsfoto. Toen Hilde Crevits en Jo Brouns op zich lieten wachten, grapte onder meer viceminister-president Bart Somers (Open VLD), ‘dat ze weer moesten wachten op de CD&V’. Na weken van diepe crisis is de Vlaamse regering opgelucht dat ze tot een akkoord zijn gekomen. 

Lees meer »

UNIZO waarschuwt zelfstandigen die extra verkeersboete kregen van 509 euro: “Wie terugbetaald wil worden moet snel actie ondernemen”

Vorig jaar kregen heel wat ondernemers die een verkeersboete al hadden betaald, een extra boete van 509 euro omdat ze vergeten waren de chauffeur te identificeren. Een proefproject van de FOD justitie waar veel kritiek op kwam. Enkele chauffeurs betwistten die boete en werden al terugbetaald. Maar UNIZO waarschuwt dat de betwisting bij het parket nog een beperkte tijd ontvankelijk

Lees meer »

Audit Vlaanderen start nieuw onderzoek naar mogelijke fraude bij gemeentebestuur Meulebeke: “Al de tweede keer in drie jaar prijs”

Audit Vlaanderen is een tweede forensisch onderzoek naar mogelijke misdrijven binnen het gemeentebestuur van Meulebeke gestart. Een eerste doorlichting bracht vorig jaar mogelijke belangenvermenging bij vastgoeddeals aan het licht. Over de inhoud van de tweede audit lost de gemeente tot ergernis van de oppositie niets. Opvallend: burgemeester Dirk Verwilst (Lijst van de Burgemeester) zegt dat hij op dit moment ook

Lees meer »