Nieuwsfeed

Luchtruim boven Lake Michigan even gesloten om redenen van “nationale defensie”

Het luchtruim boven het Michiganmeer, in het noordoosten van de Verenigde Staten, is kortstondig gesloten geweest om redenen in verband met de “nationale defensie”, zo heeft de Amerikaanse regulator van de burgerluchtvaart (FAA) zondag bekendgemaakt.

Krantenkoppen in België

Zelfstandige Delhaizes vallen droog, concurrenten gaan niet alles kunnen opvangen: “Wacht niet tot zaterdag 16 uur om inkopen te doen”

Net nu de winkels van Delhaize terug open beginnen gaan, is een nieuwe brandhaard ontstaan: het distributiecentrum in Zellik is geblokkeerd. Er raakt daardoor geen verse voeding meer in de winkels – ook niet bij de zelfstandige Delhaizes. De lege rekken gaan nog leger worden, en de concurrenten gaan het gat niet kunnen dichtrijden. “Hopelijk hebben de vakbonden het gezond

Lees meer »

Een olympiër die Joden opving in zijn kasteel en een economist die een aanslag beraamde op Léon Degrelle: zij waren de eerste helden van het Verzet

Bij de bevrijding van België wordt geschat dat zowat 150.000 landgenoten deelnamen aan het Verzet tegen de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Wel 45.000 van hen eindigden als politieke gevangene, maar liefst 15.000 vonden de dood. Wie waren nu die verzetshelden van het eerste uur? En waarom horen we nog zo weinig over hen en hun navolgers?

Lees meer »

Vrouw (41) steekt vriend met mes in hals: “Anders had hij mij afgemaakt”

Een 41-jarige vrouw uit Turnhout heeft haar vriend tijdens een hoogoplopende ruzie met een mes in de hals gestoken. Nadien bracht ze haar slachtoffer zelf naar het ziekenhuis. De vrouw werd gearresteerd, nadat de spoedarts de politie verwittigde. “Het scheelde maar een paar millimeter of het slachtoffer had hier niet meer gezeten”, zegt zijn advocate. Toch riskeert hij ook zelf

Lees meer »