Nieuwsfeed

Meer dan 6.000 mensen ondertekenen petitie tegen geplande themapark Captain Jack naast luchthaven Deurne

Al 6.300 mensen hebben de petitie van Groen Mortsel tegen het geplande themapark Captain Jack ondertekend. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Eerder hadden ook de burgemeesters van Borsbeek en Mortsel al aangegeven dat ze bezorgd zijn over de mobiliteit.

Krantenkoppen in België

KIJK. Vrouw deelt video van haar man en zoontje die “aan het spelen” zijn, maar dan staat kinderbescherming plots voor de deur

Savannah Gemblin, een Amerikaanse influencer, is in een storm van kritiek terechtgekomen na een opvallende TikTok-video van haar kind. Op de beelden is te zien hoe haar anderhalfjarige zoon in plastic folie is gewikkeld. Haar man duwt lachend het kind, dat zich niet kan bewegen of verzetten, in het rond. “De enige oplossing voor een stoute baby”, klinkt het.

Lees meer »

Slechte wifiverbinding? Dit apparaat maakt er komaf mee

Niets zo vervelend als een slechte wifiverbinding in huis. Sputterend thuisinternet kan aan veel factoren te wijten zijn, maar een vaak voorkomende oorzaak is gewoon de plek waar je je in huis bevindt. Op sommige plaatsen in je woning kan het internetsignaal namelijk maar moeilijk doordringen, wat een goede verbinding belemmert. Daar bestaat gelukkig een oplossing voor, in de vorm

Lees meer »

Antwerps hof van beroep behandelt vanaf 13 maart de zaak-Sanda Dia

Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich vanaf maandag 13 maart over de zaak-Sanda Dia, de 20-jarige student aan de KU Leuven die in 2018 stierf na een zwaar doopritueel bij studentenclub Reuzegom. De familie van de jongeman en het openbaar ministerie hadden beroep aangetekend, omdat de rechter in eerste aanleg had opgemerkt dat ze alleen maar over de

Lees meer »

Chaos in Libanon: plotse beslissing van regering om nog niet over te schakelen op zomertijd doet land in twee tijdzones belanden 

Libanon is vanochtend zowaar wakker geworden in twee verschillende tijdzones. De eerste minister van het land besliste eind deze week namelijk plots dat er pas binnen een maand zou worden overgeschakeld op de zomertijd. Maar niet iedereen is het eens met die beslissing en draaide de klok vanmorgen toch een uur vooruit. Het draagt alleen maar bij tot de chaos

Lees meer »

Na berichten over faillissement haalt Belgisch fietsbedrijf Cowboy 10 miljoen euro op: “Genoeg kapitaal om bedrijf naar winstgevendheid te loodsen”

Cowboy, de zes jaar oude Belgische startup die 50.000 elektrische fietsen verkocht in 2.500 steden, heeft enkele zware jaren achter de rug. Vorige maand kwam het bedrijf in het oog van de storm omdat bleek dat er opnieuw geld wordt gevraagd aan investeerders. Er was zelfs sprake van een nakend faillissement. Vandaag bevestigt CEO Adrien Roose dat er 10 miljoen

Lees meer »

Belg zou tot wanhoopsdaad gedreven zijn na gesprek met chatbot: hoe uitzonderlijk is dat? En zit er dan geen rem op die technologie?

Een jonge Belgische vader heeft een wanhoopsdaad ondernomen na gesprekken met een chatbot. Dat zegt zijn echtgenote in ‘La Libre’. De man zou met een obscure chatbot ‘gesproken’ hebben, die geen alarm sloeg en hem niet doorverwees naar de hulpdiensten. Erger nog: de chatbot moedigde hem aan. “Dit is een drama dat in de sterren geschreven stond.”

Lees meer »

Niet foutloos, wel nog in de running voor de medailles: Loena Hendrickx vijfde na korte kür op WK kunschaatsen, Nina Pinzarrone debuteert met 14de plek

Foutloos was het niet maar op het WK kunstschaatsen in Japan reed Loena Hendrickx vandaag wel een betere korte kür dan twee maanden terug op het EK. De 23-jarige vice-Europese kampioene staat voorlopig vijfde in de stand maar het podium is zeker niet buiten bereik. Nina Pinzarrone debuteerde fraai maar evenmin foutloos op haar eerste WK: zij werd 14de. Vrijdag

Lees meer »

“Als die hoer meegaat naar het EK, dan blijf ik thuis”: Nederlandse presentatoren Jack van Gelder en Tom Egbers in opspraak wegens grensoverschrijdend gedrag op NOS-sportredactie

Vrouwen die bijnamen krijgen vanwege hun borsten. Openlijk commentaar leveren op het uiterlijk van vrouwelijke sporters en collega’s vragen of je ‘haar zou doen’. De Volkskrant komt met meer informatie over wantoestanden op de werkvloer van NOS Sport, na gesprekken met 32 (oud-)medewerkers. Vooral de presentatoren Tom Egbers (65) en Jack van Gelder (72) komen daar niet goed uit. Zegt

Lees meer »