Nieuwsfeed

Meer dan 60 burger- en natuurverenigingen lanceren oproep: “Stop met natuur in Brussel te vernietigen”

In Brussel vraagt het TuiniersForum des Jardiniers aan de Brusselse regering om de vernietiging van natuurgebieden te stoppen. Al meer dan 60 burgercollectieven en natuurverenigingen hebben het manifest ondertekend. Ze kwamen samen op straat in Brussel.

Krantenkoppen in België

Oekraïense president Zelenski stellig: “Geen compromis met Poetin mogelijk”

Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski is een compromis met de Russische president Vladimir Poetin onmogelijk, omdat er simpelweg geen vertrouwen is. Dat zei Zelenski in een interview met de BBC naar aanleiding van de eerste verjaardag van de Russische invasie. “We kunnen het ergens over eens zijn, maar de volgende dag komen er troepen”, aldus Zelenski. Hij voegde toe

Lees meer »

Plusminus

17:37 De regering wacht gespannen af hoe Standard & Poor’s de kredietwaardigheid van België beoordeelt. Het ratingbureau laat vrijdag nabeurs weten of het de rating van België verlaagt.

Lees meer »

Na alle heisa om Roald Dahl: uitgever laat ‘racistische’ passages in ‘James Bond’-boeken verwijderen

Passages die als racistisch kunnen worden beschouwd worden in de nieuwe uitgaven van de ‘James Bond’-boeken aangepast of verwijderd, aldus ‘The Telegraph’. Uitgever Ian Fleming Publications Ltd, die de rechten bezit, heeft de originele teksten laten beoordelen door een groep proeflezers. Naar aanleiding van die beoordeling zijn nieuwe versies tot stad gekomen, waarin ook een disclaimer wordt toegevoegd.

Lees meer »

Franse leerlingen kunnen zich laten inenten tegen humaan papillomavirus

Leerlingen aan middelbare scholen in Frankrijk zullen zich vanaf volgend schooljaar tegen het humaan papillomavirus (HPV) kunnen laten inenten. De Franse president Emmanuel Macron kondigde aan dat er vanaf de herfst een vaccinatiecampagne komt voor de leerlingen van het zogenaamde ‘cinquième’ in de middelbare school, dat zijn 12- en 13-jarigen. Volgens France Info zal een spuitje vrijwillig zijn.

Lees meer »

Bewoners zien “met knikkende knieën” buurt ten onder gaan aan druggebruik: “Had ik genoeg geld, dan was ik al lang vertrokken”

Een bloeiende zaak die de deuren sluit, bewoners die zelf naar drugs grijpen en buren die teleurgesteld verhuizen om de drugsoverlast te ontlopen. Het gedrag van dealers en gebruikers rond het Antwerpse De Coninckplein, vlak bij het Centraal Station, drijft omwonenden stilaan tot wanhoop. “Er heerst een klimaat van onaantastbaarheid en schaamteloosheid, we voelen ons niet meer veilig. Er moet

Lees meer »