Nieuwsfeed

Monsterbetoging in Madrid om openbare gezondheidszorg te verdedigen

Honderdduizenden mensen hebben vandaag in Madrid betoogd om het openbare gezondheidsstelsel van de hoofdstedelijke regio te verdedigen. Het systeem heeft sinds maanden te lijden van een tekort aan personeel en middelen.

Krantenkoppen in België

Tiense handelaars lopen warm voor eigen buurtinformatienetwerk

In Tienen hebben zich al 35 handelszaken aangesloten bij een buurtpreventienetwerk, dat speciaal voor hen bedoeld is. Het netwerk laat toe om de politie én de andere aangesloten handelaars snel te verwittigen bij onraad. Een recente golf van inbraken en diefstallen heeft voor de bewustwording bij de handelaars gezorgd.

Lees meer »

Het rare, maar waargebeurde verhaal achter horrorfilm ‘Cocaine Bear’: “Hij at twintig kilo drugs en stierf aan een overdosis”

Het lijkt alweer een bizar verzinsel a la ‘Sharknado’ of ‘Jaws’, maar dat klopt niet. Of toch niet helemaal. De afschrikwekkende horrorprent ‘Cocaine Bear’ – waarin een beer een zak cocaïne binnensmikkelt en vervolgens op een moordlustige rooftocht gaat – is zowaar gebaseerd op waargebeurde feiten. Geen wonder dat de trailer meteen viraal ging, lang voordat hij deze week in

Lees meer »

Stevie Wonder (72) test app voor blinden van drie Antwerpse vrienden uit in Californië: “‘Amazing’, zei hij”

Het vergde enige lef, maar de drie Antwerpse vrienden Willem (26), Vincent (27) en Michiel (26) konden Stevie Wonder verleiden om hun app OKO uit te testen op een beurs voor blinden en slechtzienden in Californië. OKO, dat via beeld, geluid en trillingen aangeeft wanneer het verkeerslicht rood of groen is, viel bij de Amerikaanse R&B-legende schijnbaar in de smaak:

Lees meer »