Nieuwsfeed

Netanyahu kondigt tegenoffensief aan na aanslag in Oost-Jeruzalem

Israël bereidt een grootschalige reactie voor na de terreuraanslag van afgelopen vrijdag, toen in Oost-Jeruzalem drie doden vielen bij een opzettelijke aanrijding aan een bushalte. “Op terrorisme kunnen we een deftig antwoord bieden door het hard aan te pakken en onze wortels dieper te verankeren in ons eigen land”, zei de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu zondag tijdens de wekelijkse ministerraad.

Krantenkoppen in België

LIVE REAL MADRID-BARCELONA. 0-1! Courtois gevloerd door knullige owngoal van Militao – Kijk als abonnee hier exclusief naar de bekerclash!

Real Madrid en FC Barcelona spelen momenteel een nieuwe Clásico. De Spaanse grootmachten treffen elkaar op Bernabéu in de heenmatch van de halve finales van de Copa del Rey en je kan deze clash als abonnee exclusief bekijken op HLN. Barcelona scoorde onverwacht de openingstreffer door een knullige owngoal van Militao. Volg de clash hier live op de voet.

Lees meer »

DE KLASFOTO. Zo zag acteur Axel Daeseleire eruit als kleine jongen. “De Daeseleires? Allemaal wildebrassen”

Dat presentator en acteur Axel Daeseleire (54) graag de grenzen aftast, zagen we in ‘Axel Opgelicht’ en ‘Eenmaal Andermaal’. Maar ook als klein mannetje stak hij graag kattenkwaad uit. Voor onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, haalt hij voor ons zijn beelden uit de seventies en stoute kinderlijke herinneringen boven. “Op de nieuwe school deed ik in het

Lees meer »

Hoeveel proteïnen eet je best als je sport? En moet je op je voeding letten? Sportdiëtiste deelt 3 schema’s voor beginnende én gevorderde sporters

Staat binnenkort de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je gewoon werken aan je conditie in de fitness? “Als je wat je eet afstemt op je sport, zullen je trainingen écht veel beter gaan”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt tips die ze anders aan haar cliënten geeft, stelt drie nuttige voedingsschema’s op én geeft drie recepten voor

Lees meer »

Coronacijfers blijven licht stijgen, druk op zorg beperkt

Het aantal coronagevallen en ziekenhuisopnames voor COVID-19 is de voorbije weken licht blijven stijgen. Dat blijkt vrijdag uit de laatste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. “We bevinden ons nog steeds midden in de tiende golf”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De druk op de zorg blijft gelukkig beperkt.”

Lees meer »

Van Peteghem doet ultieme poging om fiscale hervorming te redden: wat zou die betekenen voor uw portefeuille?

Dinsdagavond legde minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) een hertimmerde versie van zijn belastinghervorming op de regeringstafel. Zo hoopt hij alsnog zijn fiscale droom voor het eind van de regeerperiode te realiseren. In zijn plan worden de lonen jaarlijks met zo’n 1.500 euro netto verhoogd en wordt dat betaald met hogere btw-inkomsten. Wat zou dat concreet voor u betekenen?

Lees meer »

Bestuurder filmt hoe tien ton slachtafval op snelweg belandt

Een vrachtwagen in het zuidoosten van Nederland is donderdag een lading slachtafval verloren op de A67. De chauffeur moest abrupt stoppen voor een file, waardoor zijn lading over de cabine heen vloog. Ook de vrachtwagen voor hem werd besmeurd. Er zou zo’n 10 ton afval op de weg zijn terechtgekomen. De opruimwerkzaamheden hebben uren geduurd.

Lees meer »

Paardenprocessie Hakendover vanaf nu ook met pony’s

Op de paardenprocessie op Paasmaandag in Hakendover bij Tienen zullen vanaf nu ook pony’s met jonge ruiters meedraven. Ook de pony’s zullen 3 toeren meerijden waaronder ook aan de bekende galop. Mia Vandersteen van de organisatie zegt dat alles wel ongeveer hetzelfde blijft: "Traditioneel gaan de paarden met ruiters eerst en daarna komen de pony’s."

Lees meer »

ONS RAPPORT. Van “wat die allemaal uitspookte” tot “puurde álles uit de auto”: een maximumscore (!) en vier buizen in Bahrein

Het Formule 1-seizoen begon zoals het vorige eindigde, met dominantie van Max Verstappen. Dat belet onze watcher in Bahrein niet om met kritische blik het deelnemersveld te overschouwen in de vorm van een rapport. De zeventien piloten en drie opgevers, in volgorde van uitslag, beoordeeld met een punt op tien. Eentje krijgt zowaar een maximumscore, vier coureurs worden gebuisd. En

Lees meer »