Nieuwsfeed

Nog maar net Miss België en al meteen eerste fotoshoot… in bad: “Ik word heel erg op mijn gemak gesteld”

Gisterenavond werd Emilie Vansteenkiste gekroond tot nieuwe Miss België, na een lange, maar gevulde liveshow. Veel tijd om bij te slapen kreeg onze nieuwe miss niet, want deze ochtend stond de eerste fotoshoot gepland in het Plopsa Hotel in De Panne. En naar goede gewoonte is die eerste shoot in… een bad. Showbits-reporter Senne was erbij en kon met onze kersverse Miss België spreken.

Krantenkoppen in België

Alsnog zomertijd in verdeeld Libanon na verrassend uitstel

Libanon gaat toch officieel over op de zomertijd na een verrassend uitstel. Waarnemend premier Najib Mikati maakte een ommezwaai. De moslim-politicus verschoof vorige week de invoering van de zomertijd naar 20 april als de islamitische vastenperiode ramadan afloopt, maar hij komt daar nu op terug. In heel Libanon wordt woensdagnacht alsnog de klok een uur vooruit gezet.

Lees meer »

Het erg ongemakkelijke moment tussen Verstappen en Perez, die instructies wil ‘herbekijken’: “Heb jij nog de snelste lap gepakt?” – “In de slotronde, ja”

Erg bizar moment tussen Max Verstappen en Sergio Perez na de GP van Saoedi-Arabië gisteravond. Net als in Bahrein scoorden de Red Bulls een één-tweetje, alleen was de volgorde ditmaal anders. Maar toch was de Mexicaan alles behalve blij toen hij na de race ontdekte dat Verstappen er in de slotronde nog even alles had uitgeperst om de snelste ronde

Lees meer »

“56% van de Belgen veranderde nog nooit van verzekering”: premies voor brandverzekering zijn fors gestegen, wat zijn jouw opties als klant?

Door de indexering stegen niet alleen de lonen. Ook de premies voor brandverzekeringen namen in januari met 10,8 procent toe. Normaal gezien doen ze zeven of acht jaar over zo’n stijging. Hoe is dat mogelijk? En vooral: wat kan je eraan doen, als klant? Moet je zomaar alle prijsstijgingen ondergaan, of zijn er uitwegen? Laura Clays van Testaankoop geeft advies.

Lees meer »

Amerikaanse centrale bank verhoogt rente opnieuw met 25 basispunten

De Federal Reserve heeft woensdag de rente opnieuw verhoogd met 25 basispunten. De Amerikaanse centrale bank moest een evenwicht zien te vinden tussen enerzijds de strijd tegen de hoge inflatie (waarvoor de rente wordt opgetrokken om de vraag te laten afkoelen) en anderzijds de plotse bankencrisis in de VS, met de val van Silicon Valley Bank en Signature Bank.

Lees meer »

OPROEP: Hoe heb jij je echtscheiding (financieel) geregeld?

Voor een nieuwe reeks zijn wij op zoek naar mensen die willen getuigen over hun echtscheiding. Hoe is de scheiding verlopen? Welke financiële knopen moesten er worden genomen? Welke beslissingen namen jij en je ex? Hoe zijn jullie daaruit gekomen? Een van onze geldexperts bekijkt nadien jouw verhaal en biedt de nodige inzichten.

Lees meer »

Gemengde reacties op migratiedeal: van “tevreden met extra opvangplaatsen” tot “dweilen met de kraan open”

Regeringspartij Groen is tevreden met de migratiedeal die het federale kernkabinet woensdagnacht gesloten heeft. “De inspanningen die de groene familie al maandenlang doet in de schoot van de regering, resulteren in een engagement tot duizenden extra opvangplaatsen van de federale regering”, luidt het. N-VA-Kamerlid Theo Francken is minder enthousiast. “Het blijft dweilen met de kraan open.”

Lees meer »

Wanneer wordt manipulatie gevaarlijk? Psychotherapeut geeft advies: “Elke relatie die je telkens een knoop in je maag geeft, moet je stoppen”

Iedereen manipuleert overal: in reclame, politiek, rechtspraak en ons sociale leven. Is dat gevaarlijk? Wel als het in je gedrag gaat zitten. Psychotherapeut Marie Andersen schreef er een boek over. We leggen haar vijf stellingen voor en vragen of dit feit of fabel is. “Het lijkt alsof een manipulator enorm van zichzelf overtuigd is. Maar hij of zij is diep

Lees meer »