Nieuwsfeed

‘Nog nooit sneuvelden zoveel Russische soldaten per dag’

Volgens Oekraïense defensiebronnen sterven er 824 Russische soldaten per dag. Het Britse ministerie van Defensie noemt die cijfers ‘wellicht accuraat’. De reden? Gebrek aan gevechtservaring en verouderde aanvalstactieken.

Krantenkoppen in België

JOUW MENING. Vind jij dat scholen bewust leerlingen mogen selecteren?

Twee scholen met exact hetzelfde aanbod en vlak bij elkaar, die toch een compleet andere samenstelling van leerlingen hebben. We zien het vaak in ons onderwijsdossier, maar hoe komt dat? De verhalen en verklaringen zijn eerder anekdotisch, al spreken experts wel over subtiele mechanismen om ‘moeilijkere’ leerlingen te weren. Het gaat bijvoorbeeld om aanmeldingsprocedures waarbij het lot beslist wie wordt

Lees meer »

Jens Dendoncker verstopt 100.000 euro in nieuw seizoen ‘Wie zoekt die wint’

Binnenkort organiseert Jens Dendoncker een heuse schattenjacht in de huizen van verschillende gezinnen. Nadat Jens’ professionele verstopteam 100.000 euro heeft doen verdwijnen in het huis van de deelnemers, is het enige wat zij moeten doen zoeken naar het geld. Wat ze vinden, mogen ze houden. Benieuwd welke plekjes er zoal in aanmerking komen als verstopplek? In bovenstaande video licht Jens

Lees meer »

“Was ik ploegmanager, dan gaf ik hem een contract van vijf miljoen per jaar”: buitenlandse concurrenten over de Belgische sprintweelde

De officiële naam is Classic Brugge-De Panne, officieus is dit het WK voor sprinters. Een discipline waarin Belgen momenteel excelleren. Merlier (5), De Lie (3), Philipsen (2), Thijssen (2) en Menten (1) schoten al raak. Twaalf buitenlandse topsprinters – samen goed voor meer dan achthonderd overwinningen – lichten hun Belgische collega’s door. Wie is volgens hen de snelste Belg en

Lees meer »

Protest tijdens bezoek van Israëlische premier Netanyahu aan Downing Street: “Dictator op de vlucht”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is vrijdag onder luid protest in Downing Street aangekomen voor een gesprek met zijn Britse ambtsgenoot Rishi Sunak. Verschillende demonstranten hadden in de buurt verzamelen geblazen met protestbanners en -leuzen tegen de omstreden gerechtelijke hervorming. Zo werd “schande” gescandeerd en was er een banner te zien waarop Netanyahu werd omschreven als “dictator op de vlucht”.

Lees meer »

Dermagne: “Delhaize lijkt sociaal overleg vergeten te zijn”

Supermarktketen Delhaize, die de 128 winkels die het nog in eigen beheer heeft aan zelfstandigen wil overlaten, “lijkt de traditie van het sociaal overleg vergeten te zijn”. Dat heeft federaal vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gezegd tijdens een debat in de commissie Sociale Zaken van de Kamer.

Lees meer »

EU wil meer transparantie op platforms als Airbnb

De Europese ministers bevoegd voor concurrentievermogen zijn het vandaag in Brussel eens geraakt over een geharmoniseerd registratieproces voor verhuurders die toeristische verblijven aanbieden op online platforms als Airbnb. Zo willen ze meer transparantie scheppen in de sector van de verhuur van toeristische accommodatie.

Lees meer »

Wyoming voert als eerste staat verbod op abortuspil in

Wyoming is vrijdag de eerste Amerikaanse staat geworden waar het gebruik van abortuspillen verboden is. Het verbod geeft een impuls aan de groeiende druk van conservatieve staten en anti-abortusgroepen om abortus door middel van medicijnen aan te pakken. Bij de meeste zwangerschapsafbrekingen in Amerika wordt deze methode momenteel gebruikt, schrijft The New York Times.

Lees meer »

“Kijk mama, dat ben ik!”: 8-jarige Emily uit Kessel-Lo herkent zich in nieuw LEGO-personage met huidaandoening

De 8-jarige Emily Haroun uit Kessel-Lo is dolblij met de nieuwe reeks speelgoedfiguurtjes van de Deense speelgoedfabrikant LEGO. Net als het nieuwe personage Jordin, heeft Emily de huidaandoening vitiligo, waarbij de huid het pigment verliest en er witte vlekken ontstaan. Het meisje herkent zichzelf in het nieuwe poppetje, en dat helpt haar om beter om te gaan met haar aandoening.

Lees meer »