Nieuwsfeed

Nu ook onbekend voorwerp boven China gespot

De autoriteiten in China willen een onbekend voorwerp neerhalen dat boven het water in de oostelijke havenstad Qingdao hangt. Dat schrijft de digitale krant The Paper zondag.

Krantenkoppen in België

De Finse parlementsverkiezingen: wordt premier Sanna Marin herverkozen? 

Zondag trekken de Finnen naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. De parlementsverkiezingen, ofwel de verkiezingen van het Eduskunta, zijn belangrijk in Finland omdat het parlement altijd het laatste woord heeft. De Finse president heeft niet veel meer te zeggen. De partij die bij de parlementsverkiezingen de meeste stemmen heeft, mag als eerste een regering vormen én levert gewoonlijk de premier.

Lees meer »

Finse parlement stemt in met toetreding tot NAVO

Met een grote meerderheid heeft het Finse parlement toegestemd met de toetreding tot het Westerse militaire bondgenootschap NAVO. Daarmee is Finland weer een stap dichter bij het NAVO-lidmaatschap. Alle 30 NAVO-landen moeten instemmen met nieuwe leden. Alleen Turkije en Hongarije liggen nog dwars. Na maanden uitstel is het Hongaarse parlement begonnen aan het debat.

Lees meer »

Nieuwe uniformen van Belgisch leger nog niet onder alle soldaten verdeeld, maar wel al te koop op Vinted: 100 euro voor een broek, 150 voor een gasmasker

Nog niet alle Belgische militairen steken in het nieuw of hun outfits worden al aangeboden op ‘Vinted’. Op de tweedehandswebsite kon je de voorbije dagen een nieuwe uniformbroek kopen voor 100 euro en een gasmasker voor 150 euro. Als de verkopers gevonden worden, hangt hen een flinke straf boven het hoofd: van strafvervolging tot ontslag.

Lees meer »

Clown uit Dendermonde veroordeeld voor aanranding minderjarige tijdens hypnosesessie tegen bedplassen

De rechtbank in Leuven veroordeelt een clown uit Dendermonde voor zedenfeiten met een minderjarige uit Boutersem tot 18 maanden cel en een schadevergoeding van 9.000 euro. De man van 53 uit Dendermonde is geen onbekende in het clownsmilieu. Hij noemt zichzelf ‘bedplascoach’ en behandelde in 2008 een jongen van tien uit Boutersem. Tijdens individuele sessie ‘onder hypnose’ kwam het tot

Lees meer »

Nobelprijswinnaar Ales Bialiatski krijgt tien jaar cel in Wit-Rusland

Een rechtbank in de Wit-Russische hoofdstad Minsk heeft de Wit-Russische mensenrechtenactivist Ales Bialiatski, co-winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 2022 en een leidende figuur in de Wit-Russische democratiebeweging, vrijdag veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens geldsmokkel en financiering van “activiteiten die de openbare orde ernstig verstoren”. Dat meldt zijn eigen ngo, mensenrechtenorganisatie Viasna.

Lees meer »

Voor het eerst komt er een Olympische Spelen voor e-sports: “Te kleine en onbekende games geselecteerd”

De eerste Olympische Spelen voor de e-sports zullen in juni plaatsvinden in Singapore. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag de 9 sporten of games bekendgemaakt waarin de medailles verdeeld zullen worden. Maar niet iedereen staat te wachten op zo’n evenement. Steven Leunens, die 20 jaar actief is in de e-sports vertelt in “VRT NWS laat” waarom dat zo is.

Lees meer »

Wie kan in Vlaanderen nog huren of kopen? “Zonder eigen inbreng kan slechts 28 procent een klein nieuwbouwappartement kopen”

Dat jonge koppels geen huis meer kunnen kopen zonder hulp van hun ouders en dat een betaalbare, degelijke huurwoning steeds meer onbereikbaar wordt, is intussen een oud zeer. “Maar het opvallende is dat nu ook de middenklasse onder druk komt te staan,” vertelt professor Johan Albrecht (UGent). Hij berekende wie vandaag nog een huur-of koopwoning kan betalen én hoeveel budget

Lees meer »

Oegandese president noemt homoseksualiteit “een afwijking”

De Oegandese president Yoweri Museveni heeft homoseksualiteit donderdag “een afwijking” genoemd en heeft ook opgeroepen tot een onderzoek naar homoseksualiteit. De uitspraak komt er op een moment dat de parlementsleden in het conservatieve Oost-Afrikaanse land zich voorbereiden op een stemming over een anti-LGBTQ-wet.

Lees meer »