Nieuwsfeed

Opnieuw vliegend voorwerp neergeschoten: ufo’s en ballonnen maken VS en Canada nerveus

.

Krantenkoppen in België

Luister hier naar de nieuwe single van Trump en het ‘January 6’-gevangenenkoor: ‘Justice for All’

Donald Trump heeft vorige week zijn intrede gedaan in de wereld van muziek. De voormalige Amerikaanse president heeft een single uitgebracht in collaboratie met een groep gevangenen die vastzitten voor hun vermeende betrokkenheid bij de bestorming op het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Het liedje ‘Justice for All’ verscheen vorige vrijdag op streamingdiensten Apple Music en Spotify en ook

Lees meer »

“Een onverschrokken debuut”: Nederlandse Alara Adilow wint Herman de Coninckprijs met gedichten over gendertransitie

De Herman de Coninckprijs, de belangrijkste Vlaamse prijs voor Nederlandstalige poëzie, is dit jaar voor Alara Adilow, een Nederlandse van Somalische afkomst. In haar eerste bundel “Mythen en stoplichten” is het centrale thema haar eigen transitie van man naar vrouw. “Een onverschrokken debuut”, zegt de jury. De enige genomineerde uit Vlaanderen, Astrid Haerens, grijpt naast de prijs.

Lees meer »

Vakbonden Delhaize hopen vandaag op opening voor onderhandelingen: “Laat ons eindelijk kijken wat te bespreken valt” 

De vakbonden en de directie van supermarktketen Delhaize komen straks voor de derde en voorlopig laatste keer samen sinds de directie heeft aangekondigd de 128 winkels in eigen beheer te willen verkopen. Er wordt daardoor al langer dan twee weken actiegevoerd. De vakbonden hopen dat er bij deze bijzondere ondernemingraad nu wel een opening komt voor echte onderhandelingen.

Lees meer »

LIVE DUITSLAND-BELGIË. Alle Rode Duivels aanwezig op voorlaatste training – Lukebakio: “Denk dat ik de Duivels echt iets kan bijbrengen”

Na de 0-3-zege in Zweden volgt dinsdag de volgende afspraak voor de Rode Duivels. In Keulen staat een oefenwedstrijd op het programma tegen Duitsland. Thibaut Courtois zal die match alvast niet spelen. De doelman heeft een lichte verrekking in de adductor opgelopen en is uit voorzorg teruggekeerd naar Madrid. Volg de aanloop naar Duitsland-België en uiteraard het duel zelf op

Lees meer »