Nieuwsfeed

Opsteker na bewogen week: Anderlecht boekt verdiende zege tegen STVV en pakt 10 op 12

Anderlecht sluipt steeds dichter naar een plaats in de top acht. Tegen een stug STVV was het een uur lang zoeken naar openingen, maar na de openingstreffer van Raman was de veer gebroken. ‘t Werd uiteindelijk nog 3-1.

Krantenkoppen in België

Zeldzame beelden: sneeuwluipaard vangt prooi na jacht op steile berg

Een sneeuwluipaard in het wild spotten, dat is zeer zeldzaam. Maar een oplettende toeschouwer kon het bijzondere dier filmen, tijdens de jacht op een steile berg in het noorden van India. Het roofdier rende aan een enorme snelheid de berg af terwijl hij op een steppeschaap jaagde. De prooi maakte geen schijn van kans meer nadat het aan de voet

Lees meer »

Museeuw “zou het niet gedaan hebben”, Cancellara looft gul gebaar Van Aert: “Dit maakt hem alleen maar groter als kampioen”

Na een koppeltijdrit van 50 kilometer gunde Wout van Aert zijn meesterknecht Christophe Laporte de zege in Gent-Wevelgem. Johan Museeuw, drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, vraagt zich af of Van Aert er op termijn geen spijt van zal hebben. Fabian Cancellara, ook een drievoudig winnaar van de Ronde, heeft dan weer enkel lof voor de beslissing.

Lees meer »

Al 461 klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in amateurvoetbal: “Met vertrouwenspersoon in elke club komen veel meer feiten aan het licht”

Dit seizoen zijn er al 461 klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in het amateurvoetbal. Voetbal Vlaanderen schrijft die forse stijging toe aan het feit dat de meeste clubs nu een vertrouwenspersoon hebben aangesteld bij wie je terecht kan. “Wel 700 mensen hebben we de voorbije maanden hiervoor opgeleid. Grote en kleine incidenten komen nu makkelijker boven water.” Zoals de ongewenste

Lees meer »

Dochter van Huawei-oprichter wordt voorzitter van techconcern

Meng Wanzhou, de dochter van Huawei-oprichter Ren Zhengfei, neemt begin april voor het eerst het roterende voorzitterschap waar van het Chinese technologieconcern. Een zet die diplomatiek gevoelig kan liggen, want Meng werd in 2018 nog opgepakt in Canada, op vraag van de Verenigde Staten, op verdenking van fraude en samenzwering.

Lees meer »

Voor het eerst spreken de ouders van Sanda Dia op het proces: “Op het moment dat ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar toppleiters”

Een week lang volgde Ousmane Dia, Sanda’s papa, sereen en waardig het proces. Op de laatste procesdag in de zaak-Reuzegom doorbrak hij de stilte: “Ik ben mezelf verloren”, zegt hij. Papa Dia toont een paar vuile sneakers, een stille getuige van de gruweldoop. “Deze schoenen zijn het enige dat me nog rest van mijn zoon.” Voor het eerst kregen Sanda’s

Lees meer »