Nieuwsfeed

Paul Magnette stapt naar Raad voor de Journalistiek nadat uitspraken over Vlamingen en Walen ‘uit de context gehaald werden’

.

Krantenkoppen in België

Vrachtwagen met 343 migranten waaronder vele minderjarigen ontdekt in Mexico

In het zuidoosten van Mexico zijn in een geparkeerde vrachtwagen 343 migranten, onder wie ook meer dan 100 niet-begeleide minderjarigen, aangetroffen. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Migratie (INM) maandag plaatselijke tijd bekendgemaakt. De vrachtwagen, die voldoende geventileerd was, was de avond voordien opgemerkt op een landweg in de buurt van de gemeente Acayucan, in de staat Veracruz.

Lees meer »

Donald Trump niet meer welkom bij Fox News

Fox News heeft Donald Trump een “zacht verbod” opgelegd om nog op de zender te verschijnen. Daar kan de voormalige president niet mee lachen aangezien andere Republikeinse kandidaten voor de verkiezingen wel nog steeds uitgenodigd worden.

Lees meer »

De droogte is abnormaal vroeg in Frankrijk

Het wil maar niet regenen in de Franse Provence. Rivieren die nog niet waren bekomen van de extreme droogte van vorig jaar staan opnieuw vrijwel leeg. In grote delen van de regio wordt alarm geslagen en moeten inwoners water besparen.

Lees meer »

Hoe Joke Emmers’ gewicht effect had op acteerdroom: “Niet iedereen houdt ervan, maar ik heb mijn kwabbetjes geaccepteerd”

“Als iemand mij stuurt dat ze mij vervelend vinden, doet dat echt pijn.” Joke Emmers (33) is een geliefd schermgezicht, maar niet iedereen kan haar guitige lach en présence appreciëren. De actrice krijgt lelijke opmerkingen te slikken. Niet alleen nu, ook al in haar kindertijd. Een eerlijk gesprek over hoe zij ondanks online haat zelfverzekerd blijft en hoe partner Visjal

Lees meer »

Duitse wapenfabrikant wil tankfabriek bouwen in Oekraïne

De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall voert “veelbelovende” gesprekken om een fabriek voor tanks te bouwen in Oekraïne. Dat heeft topman Armin Papperger gezegd in een interview met de krant Rheinische Post. Volgens hem zou het mogelijk moeten zijn om tot vierhonderd zogeheten Panther-tanks per jaar in elkaar te zetten.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “PS kan Delhaize niet redden, maar wel haar achterban”

“Natuurlijk kan PS Delhaize niet redden. Zelfs Groen moet er niet van weten. De PS legt het zelfs niet op de regeringstafel. En als ze een meerderheid achter zich zou krijgen, komt het te laat voor Delhaize. Het is symboolpolitiek. De PS kan misschien wel haar achterban redden: de vakbond, die inmiddels verlekkerd naar de PTB kijkt”, schrijft politiek journalist

Lees meer »

Hoe Johnny Depp in enkele dagen meer dan 5 miljoen euro rijker werd

In amper enkele dagen tijd is Johnny Depp (59) een klein fortuin rijker geworden, met dank aan enkele kunstwerken van zijn hand die verkocht werden. Het gaat om beperkte oplages van kleurrijke prints van onder meer reggaezanger Bob Marley en de acteurs Heath Ledger en River Phoenix. De verkoop via de Londense galerie Castle Fine Art bracht Depp meer dan

Lees meer »

LIVE E3. “De koersen die ik het liefst rijd, komen er nu aan”: Wout van Aert, die over “goede vorm beschikt” kijkt uit naar het Vlaamse voorjaar

De Vlaamse voorjaarskoersen volgen zich nu in sneltempo op. De E3, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en natuurlijk de apotheose op 2 april met de Ronde van Vlaanderen. Maar dus eerst de E3 Saxo Bank Classic, ook wel ‘de mini-Ronde’ genoemd met zeventien hellingen en vijf kasseistroken. Wie wordt de opvolger van Wout van Aert? Volg de aanloop naar de wedstrijd

Lees meer »