Nieuwsfeed

Peter C. aangehouden op verdenking van poging tot terroristische moord tijdens Miss België

De onderzoeksrechter van Brugge heeft Peter C. onder aanhoudingsmandaat

geplaatst. Hij werd in verdenking gesteld van poging tot terroristische moord tijdens de miss België-verkiezing

Krantenkoppen in België

Beelden tonen vermoedelijke executie van krijgsgevangene door Russische soldaten: “Een nieuwe oorlogsmisdaad”

Oekraïense leiders reageren met afschuw op een video van de vermoedelijke executie van een krijgsgevangene door Russische soldaten. De beelden hierboven tonen slechts een deel van die video. Op de ruwe beelden, die de ronde doen op sociale media, is te zien hoe het ongewapende slachtoffer doorzeefd wordt met kogels. “Oorlogsmisdaden worden in Rusland gecultiveerd”, schrijft Andriy Yermak, hoofd van

Lees meer »

Na heroïsche prestatie staat ultraloper Karel Sabbe (34) weer in zijn tandartsenpraktijk: “Normaal loop ik naar hier, maar dat leek vandaag wat overdreven”

Met stramme spieren en gezwollen voeten stond ultraloper Karel Sabbe (34) maandagmorgen weer in zijn tandartsenpraktijk in Ronse. De man uit Anzegem wist vorige week nog een historische prestatie neer te zetten op de Barkley Marathons in de VS, waar hij als eerste Belg ooit finishte. Na wat welverdiende rust en een klein feestje op zondag, geniet hij nog wat

Lees meer »

Vierde ontploffing in enkele weken tijd in Mechelen

Mechelen is voor de vierde keer in enkele weken tijd opgeschrikt door een ontploffing. Onbekenden lieten een explosief ontploffen bij een woning aan de Zwartzustersberg. Niemand raakte gewond. De politie sluit momenteel nog niets uit, maar onderzoekt ook of er een link is met het drugsmilieu.

Lees meer »

Een kwart minder duiven in Genk dankzij anticonceptievoeder

In Genk is de bestrijding van de duivenoverlast een succes. Een jaar geleden begon de stad op twee plaatsen met het geven van anticonceptievoeder en daardoor is het aantal duiven met een kwart afgenomen. Genk roept zijn inwoners wel op om duiven niet te voederen want dat doorkruist de aanpak van de stad.

Lees meer »

“Directie Arenberg deed aan cancelcultuur door schilderijen te vervangen”: Antwerps schepen Ait Daoud over heisa rond foto’s

Antwerps schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) verdedigt haar beslissing om vier oude schilderijen terug te hangen in de trappenhal van de Arenberg. Sinds november vervangen vier hedendaagse multiculturele foto’s die schilderijen. Volgens Ait Daoud herstelt de stad nu een foute beslissing van de vorige directeur die ze "cancelcultuur" verwijt.

Lees meer »

Lynyrd Skynyrd-gitarist Gary Rossington (71) overleden

Gitarist Gary Rossington, bekend van de Amerikaanse rockband Lynyrd Skynyrd, is op 71-jarige leeftijd overleden. De overige bandleden laten in een bericht op Facebook weten dat hun ‘broer, vriend, familielid, songwriter en gitarist’ zondag is gestorven. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Lees meer »

Recordwinst voor Lego

Lego Group, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, heeft vorig jaar opnieuw een recordwinst geboekt. De nettowinst kwam uit op 13,8 miljard kronen (zowat 1,85 miljard euro), bijna 4 procent meer dan in 2021, zo heeft het Deense bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Amazon schrapt nog eens 9.000 banen

De webwinkel Amazon.com schrapt nog eens 9.000 banen, zo kondigt CEO Andy Jassy maandag in een interne mededeling aan het personeel aan. De ontslagen zullen de volgende weken gebeuren, onder meer bij de webdiensten, human resources en de advertentie-afdeling, citeert persagentschap Bloomberg uit de mededeling.

Lees meer »