Nieuwsfeed

Protest in oosten van Rusland na veroordeling ex-gouverneur

In het oosten van Rusland hebben mensen tegen de veroordeling van een populaire ex-gouverneur tot 22 jaar strafkamp geprotesteerd. Ongeveer 70 betogers kwamen zondag in de stad Chabarovsk bijeen en eisten de vrijlating van Sergej Foergal, zo hebben onafhankelijke Russische media gemeld.

Krantenkoppen in België

Jasper Philipsen droomt van Sanremo: “Misschien maar 1 procent kans, maar ik moet ervoor gaan”

Jasper Philipsen heeft de slotrit van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. Onze landgenoot van Alpecin-Deceuninck was in een massasprint sneller dan Dylan Groenewegen. Primoz Roglic kwam niet meer in de problemen en stelde zijn eindzege veilig. Twee ritzeges voor Philipsen. Dat maakt van hem een outsider voor Milaan-Sanremo. “Misschien is het een beetje naïef, maar ik moet erin geloven.”

Lees meer »

Europol waarschuwt voor misbruik van ChatGPT

De Europese politiediensten van Europol hebben maandag een waarschuwing gelanceerd voor mogelijk misbruik van chatrobots zoals ChatGPT. Criminelen zouden die kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld phishing, andere vormen van cybercriminaliteit of voor propaganda en desinformatie, klinkt het.

Lees meer »

ONS RAPPORT. Van “wat die allemaal uitspookte” tot “puurde álles uit de auto”: een maximumscore (!) en vier buizen in Bahrein

Het Formule 1-seizoen begon zoals het vorige eindigde, met dominantie van Max Verstappen. Dat belet onze watcher in Bahrein niet om met kritische blik het deelnemersveld te overschouwen in de vorm van een rapport. De zeventien piloten en drie opgevers, in volgorde van uitslag, beoordeeld met een punt op tien. Eentje krijgt zowaar een maximumscore, vier coureurs worden gebuisd. En

Lees meer »

Ondanks verbod trekken tractoren naar Den Haag voor stikstofprotest, klimaatactivisten blokkeren de snelweg

In Nederland trokken tientallen tractoren in de vroege ochtend naar Den Haag, ondanks het verbod van de gemeente om met landbouwvoertuigen naar het centrum te rijden. De politie heeft tientallen tractoren van de weg gehaald. Het wordt een grote betogingsdag in Den Haag want naast boerenprotest tegen de plannen om de stikstofuitstoot te verminderen, trekken ook de radicale klimaatactivisten van

Lees meer »