Nieuwsfeed

Protest in oosten van Rusland na veroordeling ex-gouverneur

In het oosten van Rusland hebben mensen tegen de veroordeling van een populaire ex-gouverneur tot 22 jaar strafkamp geprotesteerd. Ongeveer 70 betogers kwamen zondag in de stad Chabarovsk bijeen en eisten de vrijlating van Sergej Foergal, zo hebben onafhankelijke Russische media gemeld.

Krantenkoppen in België

Stijn Baert proeft steak-friet in 4 luxerestaurants en bezoekt één bekende grillmaster: “Zowel hoeveelheid als smaak doen me de prijs niet begrijpen”

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder

Lees meer »

Bloeit er opnieuw iets moois tussen Candice en Marijn uit ‘Blind Getrouwd’? “Je moet je gevoel volgen”

Candice Martens (33) postte recent een foto van een etentje met… Marijn Lenaerts (39). Het ‘Blind getrouwd’-koppel ging vorige zomer uit elkaar. Maar ze blijven dus met elkaar afspreken. “Een supergezellige avond met ons tweetjes”, is Candices boodschap bij het blije beeld. ‘TV Familie’ zocht uit hoe het nu precies zit tussen het voormalige koppel. Is er nog kans op

Lees meer »

Ook na overname Credit Suisse blijft onzekerheid troef op beurzen

De Europese beurzen reageren niet zo optimistisch op de reddingsoperatie voor de Zwitserse bank Credit Suisse. Deze ochtend kregen heel wat bankaandelen klappen, al hebben die zich intussen grotendeels hersteld. Beleggers blijven twijfelen: ze vragen zich af of er ook nog andere banken in de problemen kunnen komen. Bovendien heeft de Credit Suisse-crisis nog maar eens duidelijk gemaakt dat aandelen

Lees meer »

Amper kwart van personen met handicap heeft werk

Overheden en bedrijven moeten meer inspanningen leveren om de drempels tot de arbeidsmarkt voor personen met een handicap te verlagen. Dat zegt de Nationale Hoge Raad Personen met een Handicap (NHRPH) in een positienota. “Slechts 23 procent van de personen met een handicap werkt”, luidt het.

Lees meer »

Werd Valentin (23) door vrienden in de steek gelaten? Zoektocht naar vermiste jongeman in Handelsdok voortgezet

Valentin Footman (23) uit Waals-Brabant was afgelopen vrijdag naar Gent afgezakt om de bloemetjes buiten te zetten met enkele vrienden. Ze zouden naar de Kompass Club aan de Nieuwevaart in Gent gaan, maar daar zou Valentin uiteindelijk geen voet binnenzetten. Zijn vrienden deden dat wel. Sinds 00.30 uur ontbreekt elk spoor van hem. De federale politie hernam dinsdag de zoektocht.

Lees meer »

Evenepoel en Roglic verdelen de buit na nieuw duel in slotrit Ronde van Catalonië: “Wist dat het moeilijk zou zijn om Primoz te lossen”

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Catalonië afgesloten met een tweede ritzege. De wereldkampioen deed in Barcelona nog een ultieme poging om leider Primoz Roglic te onttronen, maar de Sloveen schreef het eindklassement op zijn naam. Die andere jonge Belg, Cian Uijtdebroeks, werd knap negende in het eindklassement van zijn eerste WorldTour-rittenkoers.

Lees meer »

De Gouden Formule 1-ploeg van onze redactie: “Verstappen is een no-brainer”, maar ook voor enkele jonkies én oude knarren is er plek

Zondag gaat in Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Ook dit jaar kun je opnieuw deelnemen aan de Gouden Formule 1. Hou je van autosport? En ben je ervan overtuigd dat jij het beste raceteam kan samenstellen? Schrijf je dan nu in en maak kans op vele tientallen prachtige prijzen. De journalisten van onze sportredactie geven alvast hun prognose.

Lees meer »

Evi Hanssen openhartig over de vele gezichten van rouw: “Gisteren ben ik na de opnames in huilen uitgebarsten”

“Ik ben niet altijd triest. Ik ben zelfs heel vaak heel gelukkig.” In een bericht op Instagram vertelt Evi Hanssen (44) openhartig over het rouwproces dat ze momenteel meemaakt. Midden maart moest de presentatrice afscheid nemen van haar moeder Arlette en dat verliest valt haar duidelijk nog steeds erg zwaar. Al zijn er ook goede momenten. “Rouw kent vele gezichten.”

Lees meer »

Grondwettelijk Hof verwerpt beroepen tegen Pandemiewet

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de beroepen verworpen die waren ingediend om de Pandemiewet te vernietigen. Die wet moet het mogelijk maken dat de overheid in de toekomst over een wettelijke basis beschikt om gepaste maatregelen te treffen mocht er zich opnieuw een epidemische noodsituatie voordoen, zoals tijdens de coronacrisis. Verschillende personen en organisaties, zoals N-VA en de Liga voor

Lees meer »