Nieuwsfeed

REACTIES. Alderweireld: “Genk was betere ploeg aan de bal, maar er kwam ook strijd aan te pas” – Heynen: “We verliezen onverdiend, dit komt aan”

Antwerp ging winnen op het veld van de leider: 0-1. “Jammer, maar we hebben nog steeds vertrouwen”, zegt Genkse doelman Maarten Vandevoordt. Antwerp-verdediger Toby Alderweireld is trots op alweer een nieuwe ‘clean sheet’: “Deze zege is echt héél lekker voor ons.”

Krantenkoppen in België

Recordaantal Belgische octrooiaanvragen

Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben in 2022 een recordaantal van 2.604 octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EPO). Het gaat om een toename met 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks de wereldwijde onzekerheden, zo blijkt vandaag uit de EPO Patent Index.

Lees meer »

Europa kiest voor industrieel nationalisme: te afhankelijk voor grondstoffen

De Europese Commissie wil in de komende jaren meer kritieke grondstoffen uit eigen bodem winnen. Daarmee hoopt ze minder afhankelijk te worden van landen zoals China. Momenteel wordt 98 procent van de zeldzame metalen geproduceerd in China. Europa heeft de grondstoffen nodig om de duurzame energietransitie in te zetten en de klimaatdoelen te halen. Maar voor de ontginning zijn ook

Lees meer »

Hoofdredactie NOS Sport treedt per direct af

De hoofdredactie van NOS Sport zet met onmiddellijke ingang een stap terug. Dat meldt de Nederlandse omrooep NOS in een verklaring. Het besluit is “in goed onderling overleg” met de NOS-directie genomen. Op korte termijn wordt een interim-hoofdredacteur aangesteld, die aanblijft totdat er een nieuwe hoofdredacteur is.

Lees meer »

‘Monster van Woensdrecht’ vermoordde Vlaamse meisjes Inge (14) en Ines (16), vrijdag beslist rechter over vrijlating: “Hij is een roofdier”

Op een zondag in oktober 1991 wordt de 17-jarige Catherine uit Brasschaat tijdens het joggen met een mes bedreigd door Ludo De B. uit het Nederlandse Woensdrecht. Hij sleept haar naar zijn wagen, maar als bij wonder weet ze te ontsnappen. Twee andere Vlaamse meisjes, Ines uit Essen en Inge uit Wuustwezel, hebben minder geluk. Zij overleven hun ontvoering niet.

Lees meer »

3 truffelzoekers in Syrië gedood, 26 burgers ontvoerd

Er zijn zaterdag drie personen om het leven gekomen en zeker 26 anderen ontvoerd bij een aanslag in het noorden van Syrië die aan terreurgroep IS toegeschreven wordt. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo uit het Verenigd Koninkrijk. De slachtoffers waren op zoek naar truffels in de woestijn.

Lees meer »

Sportsectoren zien totaalverbod op gokreclame niet zitten en vragen overleg: “Dit zal fans net naar onveilig aanbod sturen”

De belangenbehartigers van het wielrennen, basketbal, voetbal en de organisatoren van grote sportevenementen zien het totaalverbod op gokreclame niet zitten en vragen overleg. De Kamercommissie Justitie zette eerder deze maand het licht op groen voor een wetsvoorstel dat de goksector aan banden legt, onder meer door een principieel reclameverbod in te voeren.

Lees meer »