Nieuwsfeed

REACTIES. De Laet: “Wat ik mijn vrouw straks zeg? Dat ze niks gemist heeft” – Vandevoordt: “Vertrouwen is er nog steeds”

Antwerp ging winnen op het veld van de leider: 0-1. “Jammer, maar we hebben nog steeds vertrouwen”, zegt Genkse doelman Maarten Vandevoordt. Antwerp-spits Vincent Janssen: “Deze zege is echt héél lekker voor ons.”

Krantenkoppen in België

Amerikaans Hooggerechtshof verwacht stortvloed aan rechtszaken na aanklacht tegen Youtube wegens radicalisering

Het Amerikaanse Hooggerechtshof vreest een stortvloed aan rechtszaken, nu Google-moeder Alphabet is aangeklaagd om inhoud die door gebruikers online is gezet. Die zaak werd aangespannen door nabestaanden van een Amerikaan die omkwam bij een terreuraanslag van Islamitische Staat. Zij vinden dat videosite Youtube, die in handen is van Alphabet, terrorisme heeft gesteund door via een algoritme video’s aan jihadisten aan

Lees meer »

Vaticaan ontzet René Stockman uit bestuurlijke functie

René Stockman, de generaal-overste van de congregatie Broeders van Liefde, is door het Vaticaan uit zijn bestuurlijke functie ontzet. Door problemen rondom zijn financieel beheer en leiderschapsstijl van de congregatie, is zijn autoriteit afgenomen, een nogal uitzonderlijke beslissing van de pauselijke autoriteiten.

Lees meer »

LIVE VILLARREAL-ANDERLECHT. Paars-wit met zelfde elf als in heenmatch: Refaelov en Raman in de basis – Marc Coucke tekent present mét sjaal

Anderlecht gaat in Spanje op zoek naar een absolute stunt. In het Estadio de la Ceramica wil paars-wit zich tegen Villarreal plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. CEO Sports Jesper Fredberg gelooft alvast in een stunt: “We willen die kwartfinale. We zullen all-in gaan.” De heenmatch in Brussel eindigde op 1-1. Op deze pagina zit u goed voor

Lees meer »

Julia vliegt door de lucht en Hannes baby Julien doet dutje backstage: dit is de nieuwe K3-show ‘Vleugels’

“We gaan héle straffe dingen doen.” K3 beloofde het aan de vooravond van de nieuwe ‘Vleugels’-tournee al, en voegde in Capitole Gent op de première daad bij het woord. Doken Hanne (28) en Marthe (26) als poppetjes uit levensgrote paraplu’s, werd Julia (20) al tuimelend de lucht in gekatapulteerd door twee dansers. “Gelukkig is alles goed verlopen”, zegt ze. “Nu

Lees meer »

Wildvreemde ‘kaapt’ energieaansluiting van Herenthouts gezin: “Wij wisten van niets en ineens zaten we zonder stroom”

En toen ging het licht uit. Bart Lodewijckx (44) en zijn gezin uit Herenthout zaten woensdagochtend plots zonder elektriciteit. De reden? Iemand anders heeft een contract afgesloten met hun EAN-code, de unieke cijfercombinatie van hun elektriciteitsaansluiting, waardoor het contract met hun leverancier plots afliep zonder dat zij dat wisten. “Het kan nog wel vijf werkdagen duren vooraleer we een nieuw

Lees meer »

British Columbia wordt eerste Canadese provincie met gratis anticonceptie

British Columbia, een provincie in het westen van Canada, maakt anticonceptie op voorschrift gratis voor al haar inwoners. Dat heeft de provincie gisteren aangekondigd. Katrine Conroy, de minister van Financiën van British Columbia, benadrukt het belang van reproductieve rechten, zijnde alle rechten die samenhangen met de voortplanting. “Te vaak worden die fundamentele rechten aangevallen”, heeft Conroy in een toespraak voor

Lees meer »

Testaankoop: “Ondoorzichtigheid ziekenhuizen brengt levens in gevaar”

Uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) blijkt dat patiënten die behandeld worden in een ziekenhuis dat niet erkend is als coördinerende borstkliniek, een substantieel hogere kans hebben om te sterven aan borstkanker. Testaankoop zegt in een reactie dat het al jaren vecht voor meer transparantie rond de kwaliteit van zorg, maar botst op een grote

Lees meer »

Benzine woensdag duurder

De maximumprijs van benzine gaat woensdag omhoog. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt dan maximaal 1,801 euro per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie dinsdag. Het gaat om een toename met 3,1 cent per liter.

Lees meer »

Drie Palestijnen doodgeschoten nabij Jenin

Israëlische soldaten hebben donderdag vlak bij Jenin, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, drie Palestijnen in een voertuig doodgeschoten. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid laten weten. Volgens de Israëlische minister van Nationale Veiligheid hadden “vreselijke terroristen” het vuur geopend op de Israëlische troepen.

Lees meer »

Landbouwersgilde Sint-Laureins wil normen voor kleinschalige zuivering van huishoudelijk afvalwater op het platteland

De landbouwersgilde van Sint-Laureins wil dat er normen komen om huishoudelijk afvalwater te zuiveren via kleine installaties in landelijk gebied. Als landbouwers hun akkers bemesten, dan komt nitraat in het water terecht. Ze mogen een bepaalde nitraatnorm niet overschrijden. Maar ook in afvalwater van huishoudens zit nitraat. Dat wordt in Sint-Laureins gezuiverd in een kleine waterzuiveringsinstallatie. De hoeveelheid nitraat die

Lees meer »