Nieuwsfeed

Reddingwerkers in Turkije roepen in puin op zoek naar overlevenden, maar dan volgt ijzige stilte

Zo’n 150 uur na de aardbeving in Turkije en Syrië wordt de kans om overlevenden te vinden steeds kleiner en kleiner. Dat ondervonden ook deze reddingwerkers in Turkije. Ze riepen met zijn allen: “Kan iemand ons horen?” onder al het puin van een omgevallen gebouw, maar niemand antwoordde. De stilte die dan viel, is om koud van te krijgen. Het totale aantal doden staat nu al op 33.000.

Krantenkoppen in België

Syriër die in ons land asiel kreeg, blijkt oorlogsmisdadiger

Een 38-jarige Syriër, die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn thuisland ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt het federaal parket. De man wordt vervolgd voor oorlogsmisdaden die hij in Syrië zou hebben gepleegd.

Lees meer »

Van brompot tot de lieveling van Vlaanderen: waarom iedereen plots van Gert Verheyen houdt

“Wat een warme, fijne mens is die Gert Verheyen!” Vlaanderen kende hem lang als de stugge voetbalanalist, maar daar bracht ‘Over De Oceaan’ verandering in. Plots is de voormalige Rode Duivel de chouchou van heel wat kijkers. “Eindelijk krijgen de mensen de échte Gert te zien”, zegt z’n boezemvriend en collega-analist Peter Vandenbempt aan ‘Dag Allemaal’. Portret van een man

Lees meer »

De freinetschool, iets voor jouw kind? Leerkracht en mama vertellen: “Onze kinderen zijn zelfstandige kinderen”

“De grootste misvatting is dat kinderen hier maar hun goesting doen of de hele dag spelletjes spelen.” Leerkracht Florian toont ons hoe een freinetschool echt werkt. Kinderen starten er de dag in ‘de kring’, oefenen er hun softskills en leren er, vrij van heel wat typische schoolregeltjes, zelf hun talenten te ontwikkelen. Mama Kirsten vertelt ook. “Die tientallen toetsen hoeven

Lees meer »

Activisten laten banden leeglopen van 41 SUV’s in Elsene

Activisten hebben de banden van 41 auto’s laten leeglopen in de wijk rond het ziekenhuis van Etterbeek-Elsene. De activisten hadden het gemunt op SUV’s. "Wij hebben dit gedaan, omdat het rijden in stedelijke gebieden in jullie zeer grote voertuigen enorme negatieve gevolgen heeft voor anderen."

Lees meer »

AZ Groeninge krijgt als eerste ziekenhuis kwaliteitslabel Gault&Millau

AZ Groeninge krijgt na verschillende proefanalyses een kwaliteitslabel van Gault&Millau voor patiëntenmaaltijden. “De erkenning van de hoge kwaliteit van de patiëntenmaaltijden in AZ Groeninge is het gevolg van een sterk toegenomen engagement in de ziekenhuissector om dat belangrijke aspect in de zorgverstrekking letterlijk drie keer per dag bovenaan de agenda te zetten”, klinkt het bij Gault&Millau.

Lees meer »

Felle brand in wolkenkrabber verlicht skyline van Hongkong

Een hevige brand is dinsdagnacht uitgebroken in een wolkenkrabber in Hongkong. De bovenste verdiepingen van het flatgebouw in aanbouw gingen in vlammen op en verlichtten de skyline van de Chinese stad. Tegen de ochtend had de brandweer het vuur onder controle, het is nog onduidelijk hoe de brand ontstond. Volgens persagentschap Reuters raakten twee personen gewond, ze worden momenteel verzorgd

Lees meer »

Ik gaf een volmacht aan mijn boekhouder, maar die heeft zwaar aan mijn centen gezeten”: Wout Bru deelt zijn belangrijkste levenslessen

Sterrenchef Wout Bru (53) is een geboren zakenman. Hij richtte verschillende bekroonde restaurants in binnen- en buitenland op en is zakenpartner van multimiljonair Marc Coucke in Durbuy. Wij vroegen de topondernemer welk advies hij zou geven aan zijn 20-jarige zelf en wat zijn financiële toppers en missers zijn. “Als je nog niets kunt, moet je zwijgen, werken en leren.”

Lees meer »

OPROEP: Krijgt u (onverwacht) geld terug van uw energieleverancier?

Zo bespaard op verwarming en elektriciteit, maanden ‘kou geleden’, maar nu krijgen we plots honderden euro’s terug van onze energieleverancier. Als er één factuur is die we dit jaar massaal vrezen, is het wel de slotfactuur van onze netbeheerder. Veel klanten kregen de rekening al gepresenteerd, en vallen van hun stoel van verbazing – niet in negatieve zin: ze krijgen

Lees meer »

WUYTS & VLAEMINCK. “Van Aert zal in Sanremo écht de hamer bovenhalen”

In de rittenkoersen van vorige week werd de Sloveense sloophamer duidelijk bovengehaald: Pogačar won in Parijs-Nice en in de Tirreno-Adriatico was Roglič de allerbeste. Topfavoriet voor Milaan-Sanremo blijft Pogačar. Maar Iljo Keisse, ploegleider van Soudal-Quick Step, schat ook de kansen van Wout van Aert dit keer hoog in. “Hij zal niet meer rijden om te trainen, maar écht om te

Lees meer »

Zuhal Demir (N-VA) doorprikt doembeeld van lege winkelrekken na stikstofakkoord: “Welke overheid zou zo’n domme beslissing nemen?”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is er zeker van dat er nog voldoende voedsel zal zijn nu er een stikstofakkoord is gesloten om de uitstoot van de landbouw te verlagen. Demir doorprikt in ‘VTM NIEUWS’ het doembeeld dat de stikstofaanpak tot lege borden en winkelrekken zou leiden. “Welke overheid zou zo’n domme beslissing nemen?”, reageert Demir die –

Lees meer »

Yoshadiinho wint als eerste ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’: “Nu krijgt hij de kans om zijn droom waar te maken”

Een eer om ‘u’ tegen te zeggen. Yoshi (21) – beter gekend als Yoshadiinho – mag zich als allereerste ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’ noemen. De Antwerpenaar wist met zijn meeslepende moves en afrodans het publiek helemaal te veroveren. Iets waar Yoshi enorm trots op is. “Heel wat mensen uit mijn community appreciëren het dat ik de afrostijl aan Vlaanderen

Lees meer »