Nieuwsfeed

Risicomatch KRC Genk-Antwerp is vlot verlopen: “We werken met veiligheid op maat”

De voetbalwedstrijd tussen eersteklasser Racing Genk en Antwerp is zonder incidenten verlopen. De ordediensten waren goed voorbereid. De politie van de zone Carma werkt met een beveiliging op maat die zeer uniek is, daardoor worden bij elke topmatch andere middelen ingezet.

Krantenkoppen in België

Game, set en miljoenen euro’s: zeven Belgische tennissers die al eens een match verloren bezorgen Armeense bende duizelingwekkende winsten

Tennissers die al eens opzettelijk een service in het net slaan, of meer nog, een hele wedstrijd verliezen. Zo kon de gokmaffia miljoenen euro’s winst maken. Tegelijk konden de sporters een mooi centje extra meegraaien. In de rechtbank van Oudenaarde staan vrijdag 28 verdachten terecht voor grootschalige matchfixing, onder hen ook zeven Belgische spelers. Zowat alle tennissers ontkennen hun betrokkenheid.

Lees meer »

Joris uit ‘Blind getrouwd’ toont metamorfose op Instagram

“Ik weet dat ik niet de mooiste man ben, en dan koppelen ze me aan zo’n knappe vrouw”, aldus Joris Brauns in 2019 toen hij deelnam aan ‘Blind getrouwd’. Tijdens het programma werd overigens duidelijk dat hij een grote voorstander was van het ‘marcelleke’, maar nu pronkt hij trots met zijn gespierde lichaam op Instagram.

Lees meer »

11 miljoen kinderen in Jemen afhankelijk van humanitaire hulp

VN-kinderrechtenorganisatie Unicef heeft honderden miljoenen euro’s nodig om de kinderen in Jemen ook dit jaar te kunnen helpen. Volgens de organisatie zijn 11 miljoen kinderen afhankelijk van humanitaire hulp in het door oorlog verscheurde Jemen. Unicef waarschuwde vrijdag dat 2,3 miljoen Jemenitische kinderen aan ondervoeding lijden. Meer dan 540.000 kinderen zijn zo zwaar ondervoed dat hun levens gevaar lopen als

Lees meer »

Waarom stikstofnorm minder strikt is in Duitsland: “Situatie en berekening nauwelijks te vergelijken”

Duitsland heeft minder strikte grenswaarden voor stikstof dan Nederland en Vlaanderen, dus doen we onszelf de stikstofcrisis aan. Dat was één van de standpunten van voedings- en landbouwwetenschapper Louise Fresco in "De afspraak" eerder deze week. Die normen verschillen inderdaad enorm, maar ze zijn niet zomaar te vergelijken. De situatie is er minder dringend, zegt professor Biodiversiteit en Milieu Tobias

Lees meer »

“Heb 3 miljoen, allemaal 100’tjes”: hoe ‘Big Brother’ Othman El B., oom van doodgeschoten Firdaous (11), goochelt met fortuin van drugsbende

“Het gevaar dat van deze broers uitgaat, is zeer nabij en zeer ernstig”, stelt de Antwerpse procureur over Othman, Younes en Nordin El B., van wie hun nichtje Firdaous (11) een maand geleden werd doodgeschoten. Ze riskeren tot 9 jaar cel voor drugsinvoer én het witwassen van miljoenen euro’s. Waarover hun gesprekken in de gekraakte chatdienst Sky ECC zo vaak

Lees meer »

“Zelfs moord op onschuldig kind laat drugsmilieu koud”: politie doet opnieuw oproep naar getuigen in onderzoek naar dood van 11-jarige Firdaous

Enkele cijfers van een nummerplaat, een wazig beeld van een voorbijganger met kap op… De kleinste tip kan de speurders van de moord op de 11-jarige Firdaous op het spoor van de gewetenloze daders zetten. Maar het blijft stil, muisstil. Het criminele milieu dat anders gonst van de geruchten, vindt de moord op een onschuldig meisje blijkbaar niet erg genoeg

Lees meer »

Familie en vrienden komen samen voor Sourour, die overleed in Brusselse cel: “We willen duidelijkheid en gerechtheid”

Enkele honderden mensen zijn zaterdagnamiddag bijeengekomen op het Brusselse Poelaertplein om duidelijkheid en gerechtigheid te vragen over de dood van Sourour Abouda. Die 46-jarige Brusselse vrouw kwam op 12 januari om het leven in een cel van de Brusselse politie. Volgens het Brusselse parket zou het om een zelfdoding gaan, maar aan die versie hechten de manifestanten geen geloof: “We

Lees meer »

Club Brugge gaat in principe tot juni door met Rik De Mil als hoofdcoach, Mignolet: “Sinds hij er is, is de vibe weer positief”

Behoudens verrassing, gaat Club Brugge gewoon door met Rik De Mil als hoofdtrainer tot het einde van dit seizoen. Hij werd vorige week ad interim aangesteld na het ontslag van Scott Parker. Doelman Simon Mignolet laat zich louter lovend uit over De Mil, die volgens de Gouden Schoen de “positieve vibe” heeft teruggebracht. “We zijn weer een hechte groep en

Lees meer »